Interiör
Kyrkorummet består av långhusets två travéer och det äldre medeltida tornets travé i väster. Det ursprungliga sidokapellet i norr är numer en del av kyrkorummet och fungerar som en korsarm.
Huvudingången är via tornet i väster och tornets bottenvåning fungerar som vapenhus. Golvet är lagt med röda och vita kvadratiska cementplattor, s k viktoriaplattor. Väggarna är vitputsade och taket består av orgelläktarens undersida med ekimitationsmålat kassettak. Porten i väster har ekådrad insida och dubbeldörrarna i öster till kyrkorummet är utförda i ramverkskonstruktion med ekådrad spegelindelning, vilka i övre fyllningarna har skuren dekor. I söder finns två dörrar som leder till trappan till orgelläktaren samt till ett personalrum med pentry. På den norra sidan finns en dörr till ett textilförvaringsrum. Dessa nya utrymmen tillkom vid ombyggnaden 2000.
Långhusets golv har samma beläggning som vapenhuset och golvet i bänkkvarteren består av ett lackat brädgolv. Väggarna är putsade och dekorationsmålade med liljeornament, utförda av dekorationsmålaren Svante Thulin i samband med renoveringen 18991990. På södra sidan finns en ritsning i muren, som sannolikt antyder gravkorets tidigare öppning mot kyrkorummet och herrskapsläktaren. Långhusets tre travéer består av fyrkappiga ribbvalv med rektangulär profil, vilka är försedda med kalkmålningar. Kalkmålningarna framställer skapelseberättelsen och skildringar av Adam och Evas senare liv. De är delvis påbättrade och nymålade av Svante Thulin. Fönsterbågarna är på norra sidan försedda med innanfönster, medan de på södra sidan saknar innanfönster.
Läktaren i väster bärs upp av ekådrade pelare och har sedan 2000 läktarunderbyggnader. Den fönsterförsedda innerväggen från 18991900 flyttas då mot väster. Barriären består av målade speglar från de äldre läktarna, som revs 18991900. De är monterade i en ekådrad ramverkskonstruktion och avdelas av pilastrar med förgyllda detaljer. Målningarna föreställer bl. a scener ur Jesu liv. Läktaren nås från en trappa i vapenhusets södra sida. Tornets bottenvåning över orgelläktaren är täckt av ett ribbvalv från tornets uppförande.
Koret avskiljs från långhuset genom en spetsbågig triumfbåge. Korets golvnivå ligger ett steg högre än långhuset och täcks av samma golvmaterial. Väggarna och korets ribbvalv är försedda med kalkmålningar i likhet med långhuset. I öster avskiljs koret från sakristian genom ett skrank, som är målat i ekimitation och har dörrar på ömse sidor om altaruppsatsen.
Sakristian nås via den södra dörren i skranket och är inrymd i absiden. Absiden täcks av ett ursprungligt slaget hjälmvalv och har en spetsbågig tribunbåge. Golvet består av furubrädor och väggarna och valvet är dekorationsmålade i likhet med övriga kyrkan. I absidens valv finns en avbildning framställande Yttersta domen. I öster finns två fönsteröppningar samt en port. Innerdörren är monterad i murens innerkant och bildar ett litet vindfång. Ytterdörrens insida har brunmålade profilerade fyllningar.
Det före detta kapellet på långhusets norra sida är numer en del av kyrkorummet. Det öppnar sig mot långhuset genom två spetsbågiga öppningar. Kapellet täcks av två travéer i öst-västlig riktning med två stjärnvalv från 1400-talet. Kalkmålningarna föreställer bland andra evangelister och helgon och är i likhet med kyrkans övriga kalkmålningar påbättrade och delvis nymålade 18991900. Ett parti av de äldre kalkmålningarna togs fram på den norra väggen 1956. För övrigt är ytskikten i likhet med långhuset.
I den södra korsarmens östra del är det Barnekowska gravkoret, som uppfördes på 1660-talet, beläget. Det avgränsas mot kyrkorummet av ett smidesgaller, som uppsattes i samband med renoveringen 18991900 och en glasvägg från år 2000. Golvnivån ligger två steg högre än långhusets golv och är belagt med vita och svarta cementplattor eller viktoriaplattor och täcks av ett vitputsat flackt kryssvalv. Väggarna är vitputsade och det östra fönstret är igensatt med en skiva på insidan. På de östra och västra väggytorna är två stora epitafier uppsatta, ett över Henrik Brahe, d 1587 och ett över Christian Barnekow, d 1666. I gravkoret finns åtta kistor eller sarkofager samt en trätavla med uppmonterade kistplåtar.
Gravkorets eller den södra korsarmens västra delen nås enbart utifrån, men har tidigare haft en öppning mot kyrkorummet. Den västra travén är sedan 1974 inredd till bl. a personal- och förrådsutrymmen, där finns även nedgång till källaren.
Tornets övre våningar nås via en äldre järnplåtklädd dörr på orgelläktarens södra sida. Den smala trappan har steg av gråsten och får ljus från små rektangulära muröppningar. Den mynnar i tornets andra våning, därifrån finns en trätrappa till klockvåningen. Tornets takstol är uppförd av ek.
Vindarna över långhuset och koret nås via en lucka i den västra fönstersmygen på långhusets södra sida, vilken sannolikt är en del av det medeltida tornets trappa. Enligt Barbro Sundnér är korets och långhusets takstol av ek i stort sett intakta och dendrokronologiskt daterade till romansk tid. Mellan långhusets vind och korets vind finns en ursprunglig muröppning. Även mellan kor och absid finns en liten ursprunglig rektangulär öppning.
Inredning och inventarier
Altaret tillkom vid renoveringen 18991900 är uppfört av trä och målat i ekådring med förgyllda profilerade lister.
Altaruppsatsen tillhör också den inredning som nytillverkades i samband med renoveringen 18991900. Den utgör mittdelen i det sammanhängande skrank som avdelar koret med den bakomliggande sakristian. I altaruppsatsen mittparti finns en altartavla från 1700-talet, vilken framställer en kopia av van Dycks Kristus på korset.
Den halvrunda altarringen tillkom 18991900 och har kraftiga svarvade ekådrade balusterdockor. Golvet innanför altarringen ligger ett steg högre än korets golvnivå, men med samma plattbeläggning.
Dopfunten är tillverkad av sandsten under medeltiden. Cuppan är försedd med en rundbågefris samt en sekundär text och två vapensköldar, vilket anger att ätten Brahe skänkte funten till kyrkan 1559.
Predikstolen med tillhörande ljudtak är placerad i långhusets sydöstra hörn med uppgång från norr. Predikstolen är tillverkad av ek 17041705 av bildhuggare Petter Norrman, som då var verksam i Kristianstad. Den sexsidiga korgen har speglar med skulpturer av Kristus och evangelisterna, avdelade av vridna kolonner. Den restaurerades och omgjordes med bl. a en ny trappa 18991900.
Bänkinredningen är öppen i fyra kvarter, tre i långhuset och ett i den norra korsarmens östra del. Den tillkom vid renoveringen 18991900 med rikt snidade gavlar och är målad i ekådring.
Orgeln är byggd 1974 av A Mårtenssons orgelbyggeri i Lund. Fasaden härstammar från det tidigare orgelverket, som togs i bruk 1927. Fasaden är byggd av Martin Castells snickerifabrik i Degeberga och ekådrad med förgyllda detaljer.
Kyrkan har två klockor, storklockan är enligt påskrift ursprungligen gjuten 1560 och bekostad av ägarna till Vittskövle, men omgjuten vid ett flertal tillfällen, senast 1969. En del av den äldre klockan finns bevarad i vapenhuset. Lillklockan är enligt påskrift gjuten 1642 av M Vilhelm Riebe i Malmö.
Bland kyrkans övriga inventarier finns bland annat ett antependium Bergspredikan, som är utfört att textilkonstnärinnan Hellevi Nilsson-Kjellhard 1961. På en av vindarna lär även förvaras en skulpterad och bemålad 1700-talsdopfunt av trä. Den föreställer en mansfigur som bär ett dopfat över huvudet och ska även vara utförd av bildhuggare Petter Norrman i Kristianstad. På Lunds universitets historiska museum finns två skulpturer, som sannolikt varit avsedda att stå i kapellet. En Anna-själv-tredjegrupp från 1400-talets första hälft, vilken sannolikt är tillverkad i Lübeck, samt en apokalyptisk madonna från samma verkstad.