Interiören är enkel, med innerväggar av stående vitmålad panel som uppsattes i samband med ombyggnaden på 1950-talet, som ersättning för en äldre omålad och liggande panel. Kyrkorummet har läktare i väster och brutet tak med rak avslutning i höjd med åsryggarna. Kapellets två bänkkvarter med slutna bänkar är kopplade till långsidornas väggar och delas av en mittgång.
I samband med 1953-års restaurering förnyades kyrkans interiör och till viss mån inredningen. Kyrkorummet och bänkinredningen fick ny färgsättning. Korets karaktär ändrades genom igensättning av korfönstret. Invändigt i långhuset ersattes den liggande brädfodringen med stående panel. Tak, väggar och bänkar ommålades med ljusa kulörer.
Tornets nedre våning utgör vapenhuset som har innerdörrar, pardörrar, mot kyrkans port i väster samt pardörrar mot kyrkorummet. Vapenhusets väggar och tak är vitmålade och dörrarna gråmålade. Golvet utgörs, som i långhuset, av ett furugolv. Från vapenhuset leder en trappa till övervåningarna.
Inredning och inventarier
Kyrkans nuvarande altarbord tillkom 1896 som ersättning för ett äldre och större. Även en tillhörande altarring medföljde. Denna ersattes dock 1905 av nuvarande som övertogs från Älvdalens kyrka. Altarringen är med stor sannolikhet, liksom predikstolen, tillverkad 1829.
Det vitmålade altarbordet har kannelerade pilastrar i hörnen samt speglar med blåa fält omringade av förgyllda lister. Altarringen har raka fristående sidostycken och halvrund framsida, stoppat knäfall, profilerat räcke och balusterdockor. Den är, som altarbordet, vitmålad med förgyllda detaljer. I samband med åtgärder 1999 delades ringens framstycke i två delar.
Altartavlan härstammar från Evertsbergs kapell och övertogs därifrån år 1762. Den fick sin nuvarande placering i samband med 1953-års restaurering. Tavlan skildrar bibliska scener med som huvudmotiv Kristus på korset. Tavlan dateras till 1683 och är sannolikt ett provinsiellt arbete från Siljansbygden.
Nuvarande predikstol är utförd 1829 och stod fram till 1905 i Älvdalens kyrka. Den utgör den tredje i ordningen. Predikstolen med sitt påkostade utförande, bakstycke med snidad drapering, snidade liturgiska symboler i speglarna och förgyllningar kontrasterar starkt mot kapellets enkla karaktär.
Nuvarande bänkinredning med fasta bänkar i två kvarter tillkom 1943. Den kom då att ersätta bänkinredningen från 1896. Bänkarna ommålades vid 1953-års upprustning, de är tillverkade av furu och har en enkel utformning med rak avslutning i överdel, speglar i dörrar och gavlar. Bänkar och speglar är målade gråblå och speglarna inramas av röda lister, övriga delar är omålade.
Kapellet fick sin första läktare 1760, denna ombyggdes dock 1896 till nuvarande utformning. Den har rak läktarbarriär med profilering i nedre och övre del. Läktaren bärs av två svarvade kolonner i framdelen, vilka ovanför har en förlängning med motsvarande kolonner fram till takåsen. Läktarbarriärens panel bär årtalet 1760, nuvarande färgsättning är en följd av 1953-års renovering. Läktarens nås genom tornrummet över vapenhuset.
Över mittgången, mellan bänkkvarteren, hänger två ljuskronor med medeltids ursprung men av olika karaktär och utförda av myrjärn. Dessa som andra inventarier övertogs från Älvdalens kyrka i samband med dess förnyelse 1905.
Kapellets piporgel tillkom först i samband med restaureringen 1953 och installerades på läktaren. Orgeln som byggdes av Werner Bosch i Kassel har en manual, pedal och fyra stämmor.
Kapellets första klocka inköptes 1757 från Älvdalens kyrka, där den brukades som valvklocka sedan 1586. Denna klocka ersattes 1903 av en 1600-talsklocka som inlånats från Evertbergs kapell, men återlämnades dit 1955. Den ersattes då av nuvarande klocka gjuten i Sigtuna.
Övriga upplysningar
Det i samband med 1953-års ombyggnad borttagna korfönstret, från 1800-talet, är numera uppsatt mot läktarväggen i tornet.
Vid kyrkotomtens infart i söder står en fattigstock som bedöms vara utförd 1639. Den lär ha övertagits från moderkyrkan i Älvdalen, i samband med kapellets tillkomst på 1700-talet.