Interiör
Vapenhuset ligger i tornets bottenvåning sedan 1800 då det tidigare vapenhuset revs. Det är ett runt rum med högt i tak och dagsljus från ett fönster i en djup nisch. Golvet är belagt med mörk kalksten, väggarna är putsade och vitmålade, taket är av sågad furuplank. Rummet var tidigare försett med kryssvalv som revs på 1800-talet när orgeln byggdes, enligt Frostin. Rester av valvet är synligt. Tornets portal till långhuset har en romansk rundbågig omfattning av sandstenskvader som är oputsad. I norr finns en djup nisch med en bräddörr till en tidigare ingång som ligger betydligt högre än nuvarande golv. Vapenhuset är möblerat med bokbord och klädhängare.
Kyrkorummet består av långhus, smalare kor med absid samt två korsarmar. I långhusets västra del finns orgelläktaren. Slutna bänkar står på ömse sidor om mittgången i långhuset. Bänkarna går ut till ytterväggarna. Golvet är belagt med kvadratiskt tegel från 1957. Under bänkkvarteren ligger brädgolv. Långhuset är välvt med kryssvalv med ribbor som vilar på tresprångiga pilastrar med kragband. Ribborna är fyrkantiga. Gördel- och sköldbågar är spetsbågiga. Väggar och valv är putsade och vitmålade. I taket hänger mässingskronor och på väggarna hänger lampetter av en smidesring med glödlampor utformade som ljus.
I den rundbågiga triumfbågen mellan långhus och kor syns två huggna lejon i sandsten på valvanfangen. I lejonets gap finns ett människoansikte. Under lejonen finns ett hugget tandsnitt. Triumfbågen är av oputsade sandstenskvadrar i varannan ljus och mörk sandsten. Koret är upphöjt ett steg och välvt med ett kryssvalv med ribbor som är kalkmålade i rött och grått. Valvkapporna är kalkmålade på 1400-talet med växtmotiv. På väggarna i absiden finns fragment av romanska kalkmålningar som togs fram på 1950-talet. Golvet i kor och absid är belagt med kalksten. I koret står det murade altaret innanför altarravgränsningen av smide. Absiden täcks av ett hjälmvalv. Valven i långhus och kor är sekundära, slagna efter att kor och långhus byggdes. Absidens hjälmvalv är primärt, byggt samtida med absiden. Orgelläktaren från 1851 i väster i nyklassicistisk stil bärs av runda grå träpelare. Orgelbarriären är tät, målad i grått och guld och förhöjd med rundrör av metall. Mittpartiet på läktaren är framskjutet och sidorna är avrundade. Undersidan är klädd med gråmålade brädor.
Korsarmarna byggdes 1800 mot söder och 1862 mot norr. Den norra korsarmen gjordes om till sakristia och kapell 1957. Den södra korsarmen är inredd med sluten bänkinredning och det finns en läktare. Golven är belagda med tegel lika som i långhuset och brädgolv under bänkarna. Innertaken är furubalkar med mellanliggande brädor. Läktarbarriären satt tidigare i långhuset men flyttades till korsarmen 1851 när orgelläktaren byggdes. På barriären finns målningar från troligen 1600-talet. Eventuellt har de tidigare haft en placering på annat ställe. Inom rundbågiga fält är målat kvinnor symboliserande de olika dygderna. Fälten delas av räfflade pilastrar. Den norra korsarmen är inredd med lösa stolar och ett murat altare mot väggen som avdelar sakristian. Innerdörrar målade i grått och vitt har i fyllningarna stora fyrpass. Tornets övre våningar nås från orgelläktaren via en trätrappa. I klockvåningen, med brädgolv och putsade väggar, står klockbocken av ek med de två klockorna. Ljudluckor finns i alla väderstreck. Det är öppet upp i nock i tornet.
Inredning och inventarier
Altaret är från Græbes renovering på 1950-talet. Det är byggt av kvadersten av ljus sandsten. Den utkragande altarskivan och sockeln är också av sandsten. Dopaltare, från 1950-tal. Klätt med rött tegel, altarskiva och sockel av mörkgrå kalksten.
Altaruppsatsen av snidat bemålat trä i barock stil är tillverkad 1700 av Johannes Andræ. Altartavlan av Kristus är målad 1869 av målarmästare Borggren i Malmö. Den ovala tavlan omges av snidade växtrankor. Den tidigare målningen framställde nattvardens instiftelse och texten på altartavlan syftar på den tidigare bilden. En rikt skuren akantusdekor omger mittpartiet som har lisener vid sidorna. Altaravgränsningen, från 1950-talet ritad av Eiler Græbe, är av svartmålat smidesjärn i spiralformer med överliggare och sockel av ek. Framför finns ett tygklätt knäfall. Planformen är rak och i mitten finns grindar.
Dopfunten av sandsten är troligen från 1100-talet. Den runda cuppan är dekorerad med reliefer av druvklasar, akantusblad och växtmotiv. I cuppans nedre del finns en dubbel rundbågsfris. Tillskrivs den så kallade Oxiemästaren.
Predikstolen av bemålat snidat trä i renässansstil är daterad till 1600-talet. Trappa och avgränsning är från 1950-talet medan dörren är äldre. Korgens fem sidor har reliefer av Kristus och evangelisterna med sina attribut. Kristus bär en dansk flagga. Johannes är nygjord från 1950-talet. Sidorna markeras av kolonner på postament. I ovankant finns texttavlor.
Bänkinredningen är sluten och tillkom troligen 1895. Den byggdes om 1957 då nya sitsar och ryggar tillverkades men dörrar och gavelstycken behölls. Dörrarna har rundbågiga fyllningar flankerade av räfflade pilastrar. Den var målad i ekfärg fram till 1950-talet då den målades i grått med rosa och blått i fyllningarna. Svarta smidda beslag finns på dörrarna.
Orgeln och dess fasad är byggda 1851 av J H Larsson. Den byggdes om 1926 av Olof Hammarberg. Fasaden har fem pipfält med högre mittparti. Mitt och sidopartierna har halvrund form. Fasaden är målad i grått med detaljer i rött och guld.
Storklockan är gjuten 1858 av Alex Keiller i Göteborg. Lillklockan är gjuten av Olaus Henrici Kegge som var verksam omkring 135075 på Själland. Båda klockorna har inskriptioner.