Från västporten når man vapenhuset i tornet. Golvet är belagt med grå slipade kalkstensplattor. De ojämna väggarna är putsade och kalkade. Taket är välvt med ett kryssvalv med rektangulära ribbor som vilar på tresprångiga pilastrar med kapitäl. Längs väggarna mot norr och söder står murade bänkar avtäckta med hyvlad kalksten. På västväggen på ömse sidor om ingångsporten hänger vertikala moderna radiatorer med ett stenimiterat utseende. Genom en modern dubbeldörr av ek med vertikala glaslister nås kyrkorummet. Dörren sitter i en låg rundbågig nisch.
Kyrkorum
Kyrkorummet består av långhus och smalare kor. Man kommer in i kyrkan under orgelläktaren. En del av utrymmet under läktaren är inbyggt 2003 på båda sidor mittgången med gråmålade brädväggar med profilerade dörrar till förråd och teknik.
Trappan till orgelläktaren avskiljs med en trägallergrind. Orgelläktaren har på undersidan gråmålade brädor och bärs av marmorerade pelare. Barriären har marmorerade speglar med förgylld kant. Golvet på läktaren är grått brädgolv. Taket är långhusets kryssvalv.
Slutna bänkar står på ömse sidor om mittgången. Golvet i både långhus och kor är belagt med plattor av slipad grå kalksten. Under bänkkvarteren ligger dels röd heltäckningsmatta och dels ekparkettgolv. Väggarna är putsade och vitkalkade. Ytterväggarna täcks av en grå panel i höjd med bänkarna. Radiatorerna är infällda och täcks av skärmar med grå träribbor. Kyrkorummet täcks av tre vita ribbkryssvalv. Ribborna har rektangulärt snitt och vilar på tresprångiga pilastrar med kapitäl med tre utkragande stenar. Sköldbågarna är spetsbågiga medan gördelbågar och triumfbågen är närmast rundbågiga.
Långhuset har sex fönster utan innerbågar. De två östligaste fönstren är försedda med glasmålningar av Pär Siegård och Nils Möller. I taket hänger mässingkronor och på väggarna sitter mässinglampetter. Den östra delen av långhuset är upphöjt och höjdskillnaden tas upp av en kort ramp av kalksten. Dopfunten står på sydöstra och predikstolen på nordöstra sidan av långhuset. Här finns även dopträd, ljusbärare och piano. På sydväggen hänger ett dopaltare av kalksten.
Det smalare koret täcks av ett tunnvalv. Golvet är kalksten som i långhuset. Altarring och altaruppsats står i koret.
Sakristian är avskild i korets östra del och nås genom två vita rundbågiga dörrar. Sakristian har golv med plastmatta och putsade, målade väggar. Ett klädskåp med vikdörrar av ekfanér är inbyggt i västväggen.
På tornets norrsida finns ett trapphus upp till tornets övriga våningar. Trappan är en mycket smal spindeltrappa murad av tegel liksom väggarna. Plan två har brädgolv och väggar av natursten. I den östra väggen framträder ett äldre gavelröste från den gamla kyrkan med delvis sandstensblock. På denna våning förvaras bland annat fyra kritstenar med reliefer från den äldre kyrkan. Plan tre har brädgolv och gråstensväggar med tegel runt ljudöppningarna. Här står klockbocken med två klockor. Plan fyra har väggar och tak inklädda med träpanel och här står urverket till tornuret. På plan fem ser man takstolarna som eventuellt är medeltida takstolar. Långhusvinden är inte inventerad eftersom den är svåråtkomlig genom en utvändig lucka.
Inredning och inventarier
Altare och altaruppsats är sammanbyggda till en enhet. De är målade med ekådring.
Altare av trä, från 1911, ritat av Theodor Wåhlin. Framsidan uppbyggt av ramverk med speglar.
Altaruppsatsen är av snidat trä i nygotisk stil från 1911, ritad av Theodor Wåhlin. Altartavlan omges av kolonner och kröns av ett gavelparti med miniatyrtorn, sk fialer.
Altartavlan är en kopia av Carl Blocks målning i Löderup. Utförd av okänd målare. Tavlan föreställer Jesus med lärjungar i Emmaus.
Altaruppsatsen byggdes förmodligen om 1934 då skranket med dörrar togs bort när ett nytt kor byggdes.
Altarringen av trä är förmodligen från 1866-67, men är ombyggt 1934. Den har en femsidig plan och består av överliggare, ståndare och diagonalställda kryss i gotisk stil. Knäfallet är tygklätt och förhöjdes 2005.
Dopfunten, av trä är förmodligen från 1734, men uppgifter om 1600-tal förekommer också. De äldre färglagren är borttagna, 1920 var funten helt vitmålad. 8-kantig fot, smalt skaft format som en balusterdocka, 8-kantig cuppa dekorerad med 4 uddiga stjärnor, vindruvsklasar och blommor. Trären förutom dekor i guld och rött.
Predikstolen och baldakinen är av trä är från 1867. På 1930-talet målades trappa och korg med bilder av Arthur Larsson från Ängelholm. Korgen har fem sidor med rundbågiga speglar med bilder av evangelisterna och Moses. På trappan finns bilder av Martin Luther, Olaus Petri och Ansgar. Korg och baldakin är målad i grått med förgyllning.
Bänkinredningen är eventuellt från 1867 men är ombyggd 1934. De målades om 2003. De slutna bänkarna är uppbyggda av ramverk med speglar i dörr, sidostycken och bakstycke. Gavlar och dörrar är rakavslutade med en profilerad överliggare. Bänkarna är gråmålade med marmorerade dörrspeglar med förgylld ram.
Orgeln, tillverkades 1971 av Nils Hammarberg, Olof Hammarbergs Orgelbyggeri i Göteborg. Den har 14 stämmor fördelade på två manualer och pedal. Fasaden, av laserat trä, är indelad i sju rektangulära fält med olika höjd. I övre delen av varje fält finns en dekor av gröna eklöv av trä.
Storklockan och Lillklockan är från 1889 och gjutna av KG Bergholtz i Stockholm. Klockorna har inskriptioner.
Övrigt
Gobeläng och mattor, ritade av Barbro Nilsson, vävda hos Märta Måås-Fjetterström.
Krucifix från ca 1150 som förvaras på Lunds Historiska museum.