Från huvudentrén i tornets västra fasad kommer man in i ett litet vapenhus/vindfång, som avgränsas från långhuset med en vitmålad plankvägg. På ömse sidor finns toalett resp. förråd och elcentral bakom vita plankväggar. Dörren mot kyrkorummet är en äldre, grå ramverksdörr med blyspröjsade glasöppningar, övriga två är yngre och efterliknar fyllningsdörrar. Golvet är täckt av rött, fogat tegel, möjligen från Graebes tid, och undertaket till tornvåningen och orgelläktaren är klätt med målad träpanel.
Den östra delen av tornets bottenvåning är integrerad med långhuset. Längst i väster har några rader tagits bort i bänkkvarteren, vilket gett plats åt ett kyrktorg med bl.a. ett exponeringsskåp för kyrkans lösa inventarier. På norra sidan finns en L-formad, vitmålad trätrappa till läktaren och tornets övre våningar. Läktaren vilar på avfasade, kvadratiska, gråmålade pelare och pilastrar med listkapitäl. Läktarbarriären, som är sammanbyggd med orgelfasaden, är uppbyggd av ramverk, marmorerat i en gulbeige ton. Mittpartiet är lätt framskjutet och dekorerat med en förgylld harpa och trumpet.
Långhuset består av tre travéer. Valven är likartat utförda som spetsbågiga, vit-kalkade kryssvalv med fyrsidiga ribbor, som vilar på tresprångiga pilastar med två raka kragband och däremellan ett rakt led. Valven i öster pryds av gotiska, ornamentala dekorationer i form av rödblåa band och bågfriser längs ribborna och repstavar runt sköld- och gördelbågarna. I mittvalvets kappor syns ett blommotiv och två grotesker, vars munnar även är skvallerhål. Ovanför triumfbågen anas rester av en figurativ scen, och på norrväggen spår efter en inskriptionsslinga som brutits när fönstren förstorats. Där märks även två i putsen inristade konsekrationskors, som har daterats till romansk tid. Långhuset är inrett med slutna bänkar på ömse sidor av en mittgång, täckt av rött tegel från 1917. Teglet är lagt på flatan i fiskbensmönster utan bruk i fogarna mellan stenarna. Bänkkvarteren står på ett brädgolv. Dopfunten står längst fram i långhuset på norra sidan, predikstolen på den södra. Triumfbågen är putsad och rundbågig med en skulpterad gesims vid vederlagen. Ovan triumfbågen hänger ett gotiskt krucifix och på södra sidan en nummertavla från Wåhlins renovering.
Långhusets golv fortsätter in i koret, som till största delen upptas av altaruppsatsen. Koret täcks av ett stjärnvalv, som vilar på gråblåa, kvaderindelade pilastrar. Dessa är något annorlunda utformade än motsvarande i långhuset med ett mindre avstånd mellan kragbanden. Valvribborna är tunna, med en nedre fyrkantig profil som övergår i en övre rund, och prydda av röda bårdlinjer. Kormålningarna har av Knud Banning förts till Mörarpsgruppen, som lär ha utfört samma motiv i kyrkan där. I valvkapporna sitter några järnringar, där man hängde upp de romanska rökelsekaren, och infällda i korväggarna två nischer, som kan vara sakramentsnischer från samma tid.
Absiden, som fungerar som sakristia, har golv av nålfiltsmatta på ett gjutet underlag, kanske från Graebes renovering. Väggar och hjälmvalv är vitkalkade och odekorerade. I rummet står diverse lösa möbler, och på altaruppsatsens baksida ett litet altarbord.
Från trappan i långhuset kommer man till tornets andra våning och orgelläktaren. Bakom en gipsvägg finns en dörr mot trappan till tornets översta våningar. Det tredje planet, som används för förvaring, och klockvåningen har brädgolv, putsade väggar och ovanförliggande bjälklag av furubalkar i två nivåer. Murarna styvas av ett krysstag som avslutas i fasadernas ankarjärn. Högst upp i tornlanterninen finns ett plan för ur-verket. Tornets tälttak bärs av en furustomme med remstycken, tassar, stödben och sparrar. Lanterninstommen består av en hjärtstock med anslutande sparrar.
Kyrkvinden nås via stege och en utvändig lucka. Det från vinden synliga murverket har flera partier med äldre putsrester, möjligen medeltida (undersökning pågår under hösten -16). Mellan kor och långhus finns en tegelomfattad öppning, kanske samtida med valven, med ristade fogar. Taklaget över kyrkorummet är sannolikt i huvudsak senmedeltida av ek med inslag både av romanska partier och senare förstärkningar av fur. Konstruktionen är en s.k. långstol med sparrar på murremmar, stödben, tassar/ bindarbjälkar och ett hanband. Därtill finns en längsgående konstruktion, rest på bindarbjälkarna, med kungar, långband och diagonalsträvor. Från koret leder en trång, sannolikt ursprunglig öppning till absiden. Ovan öppningen finns i gavelröstet en in-murad sparrsax av ek. Även absidens ektaklag, byggt av sparrar, knäbockar och mur-remmar, är delvis romanskt med konstruktionen intakt trots att vissa delar bytts ut.
Inredning och inventarier
Altaret 4 , består av en murad, kalkad medeltida del och en åldringsmålad krönskiva, möjligen samtida med antemensalet, uppbyggd av två sammanlänkade bräder. Altaret renoverades under 2006. I samband med arbetena upptäcktes en relikgömma under altarskivan. I gömman låg en medeltida relikask av bly, som nu tagits till vara och ställs ut i monterskåpet längst ner i långhuset. Framför altaret finns ett antemensale, byggt av breda plank. Antemensalet är indelat i två bildfält, avskilda av kannelerade, vita pilastrar. Bildfälten är uppbyggda som speglar, omgivna av sirliga portiker. Dess rundbågar vilar på pilastrar med beslagsvingar och pryds av blåmålade akantusslingor. I speglarnas mitt finns ett guldmålat kors med lagerkrans, resp. ett ankare med ett hjärta. Enligt konservatorn Herman Andersson bör antemensalet dateras till tidigt 1600-tal. Färgsättning och motiv har däremot förändrats med tiden; speglarnas guld-dekorer är sekundära, och under de idag synliga färgskikten finns andra bottenfärger. Troligen har antemensalet målats om bl.a. i samband med Wåhlins renovering 1917.
Altaruppsatsen av trä är utförd under tidigt 1600-tal. Nederst finns en predella med två texttavlor, den ena förkunnandes att altartavlan målats år 1776. Möjligen är färg-skikten oförändrade sedan dess. I uppsatsens mitt finns, skilda av korintiska kolonner, två fält med bilder innanför rundbågiga portiker. Motiven föreställer episoden i Getsemane och Korsfästningen. På uppsatsens sidor och krön finns beslagsvingar, och på entablementet en ädikula med en målning av Kristus med segerfanan.
Altarringen är halvcirkelformad med räcke och grindar av figursågade, marmorerade bräder. Knäfall och överliggare är klädda med ett gråvitt tyg. Altarringens ålder är okänd, men den syns på kort tagna inför Wåhlins renovering 1917.
Dopfunten av sandsten har en attisk bas prydd med två människo- och vädursansikten, ett runt skaft och en rund, slät cuppa. Dopfunten dateras till 1100- 1200-talet.
Predikstolen av polykrom ek är, enligt en inskrift på korgen, byggd 1619. Dagens färgsättning är från 1776 och justerad 1917 vid Wåhlins renovering. Vid detta tillfälle flyttades predikstolen till långhusets östra travé. Den fick en ny, rak, blåmålad och tät trappa, och korgen fästes på en pelarfot. Korgens sidor, skilda av karayatider, är upp-byggda med varsin texttavla och därovan ett bildfält inramat av en förgylld, rundbågig portik. I speglarna finns Christian IV:s namnchiffer och skulpturer av evangelisterna. Ovanför korgen hänger en sexkantig baldakin, målad i gråblått med utskurna dekorer.
Bänkinredningen är ritad av Theodor Wåhlin 1917, och ersatte då en befintlig sluten inredning. Hans bänkar var öppna, med gavlarna uppbyggda av två speglar, och avslutade av trekantsgavlar. Sitsarna gjordes av plank, som lades på volutformade konsoler. Bänkarna byggdes om 1951 av Eiler Graebe, som valde att återgå till den slutna kvartersformen. Wåhlins gavlar togs till vara och kompletterades med ramverksdörrar med marmorerade speglar, inramade med röda och blå lister.
Orgeln, byggd 1978 av Mårtenssons orgelfabrik i Lund, har 12 stämmor. Orgelfasaden från 1853 är klassicistiskt uppbyggd med tre öppna pipfält skilda av släta, vita pilastrar med detaljer i guld. På det raka entablementet står en halvcirkel, prydd med strålglans på blå spegelbotten. Vid rundbågens sidor finns förgyllda harpor omgivna av voluter. Orgelfasaden togs bort 1932, då kyrkan införskaffade en Frobeniusorgel, men är sedan köpet av den nuvarande orgeln återmonterad på läktarbarriären.
Lillklockan är gjuten 1833 av E N Fries i Jönköping. Storklockan är omgjuten 1775 av Andreas Wetterholtz i Malmö. Klockorna pryds av palmettfriser och inskriptioner.
Övrigt
Gravminnen, i trä från 1800-talets mitt, utförda med bruten topp och sockel. På gravminnena står de dödes namn och boställen.
Triumfkrucifix, i ek med armar i annat lövträ, från senmedeltiden. Enligt Lena Liepe kan det handla om ett 1200-talsarbete som omarbetats, kanske under sena 1400-talet.
Urverk, från 1938 tillverkat av G W Linderoth, Stockholm, med fyra urtavlor. 2011 ersattes den helmekaniska styrningen med fyra elektriska urverk med radiostyrning.