Interiör
Kyrkans huvudingång går via vapenhuset i söder. Ytterportens pardörrar är fyllningsdörrar av ek med ett organiskt spröjsat. Väggarna är huvudsakligen putsade och vitmålade, golvet är lagt med kvadratiska, röda tegelplattor. Längs väggarna åt norr, väster och öster finns låga, murade och vitputsade bänkar som sannolikt är ursprungliga. Murpartierna närmast kyrkorummet är tjockare än övriga. I vapenhusets södra del finns utrymmen för förvaring och wc bakom väggar av vitmålad träpanel. Innertaket består av det synliga bjälklaget som utgör golv till vindsvåningen. På östra väggen sitter en del av ett äldre, bemålat läktarskrank monterat. På norra väggen sitter ett epitafium, ett begravningsvapen, i anslutning till en ljusbärare. En dubbel bräddörr, sammanhållen av narar och bandgångjärn, leder via en raksluten muröppning in till kyrkorummet.
Långhuset täcks av två bemålade kryssvalv med tydligt spetsbågiga gördelbågar. Valvribborna är kvadratiska mot valvkappans mitt men avsmalnande och trepassformade nedåt och vilar på knippepelare i hörnen. Över triumfbågen finns spår av äldre bemålning. Även koret täcks av ett kryssvalv vars ribbor vilar på svickelkolonnetter ovanpå valvanfangen. I koret är endast valvribborna bemålade. I öster ansluter en absid med hjälmvalv utan bevarad bemålning. I dess östra vägg finns ett litet, högt placerat och rundbågigt fönster. Mellan norra och södra väggarna löper två dragbjälkar. Väster om långhuset öppnar dubbla, runda valvbågar upp mot det tunnvälvda tornbottenrummet. Valvbågarna är huggna i granit och vilar på kraftiga pelare med tärningsformad bas. Valvbågarna är inskrivna i en vid rundbågig omfattning av natursten.
I höjd med långhusets östra travé öppnar sig en nordlig, tunnvälvd korsarm med ett profilerat listverk mellan vägg och valv. Samtliga väggar är tunnputsade och vitkalkade. Dörr- och fönsteröppningar är stickbågeformade. I västra långhustravéns södra vägg finns en bevarad romansk fönsteröppning. På väggen under denna finns även ett konsekrationskors. I korets och absidens södra väggar finns bevarade nischer. I norra korväggen är ett begravningsvapen inmurat. I norra delen av korgolvet ligger en gravhäll liksom mitt framför altaret och mitt framför triumfbågen.
Tornbottenrummet har romanska fönster åt söder och norr. I rummets södra del är golvet av granit och förhöjt mot en raksluten muröppning med dörr som leder till torntrappan. I väster syns spår av den sedan tidigare igenmurade västporten. Golven i kyrkan är lagda med kvadratiska, röda tegelplattor, undantaget en del av nykyrkan som har brädgolv. Koret ligger två trappsteg över långhuset och nykyrkan och tornbottenrummet två trappsteg nedanför långhusgolvet.
Långhuset har två sammanhängande och slutna bänkkvarter längs ytterväggarna. Längs väggarna i långhus och nykyrka sitter en bröstning i form av en träpanel med ramverk i en ljust beigegrå kulör, fyllningar i beige och en mörkare färgad överliggare. Större delen av östra långhustravén är en öppen golvyta. Söder om triumfbågen är predikstolen placerad och norr om triumfbågen står dopfunt med baldakin. Större delen av nykyrkan består av öppen golvyta. Bänkdörrar och gavlar från den äldre bänkinredningen har placerats på stativ längs med ytterväggarna. I norr finns en orgelläktare med centralt placerad orgel. Bakom orgeln, på norra väggen, finns ett halvmåneformat fönster. Läktaren vilar på åtta kannelerade pelare med profilerade kapitäl. Läktarfronten och en läktarunderbyggnad som bland annat rymmer sakristia, är målade i ljusgrå kulör. I linje med läktarbarriären, nere i nykyrkan, är skåp för textilförvaring placerade. Den norra entrén ryms idag i sakristian.
Ingången till västtornet ligger i en svagt stickbågig muröppning i södra fasaden. Till höger innanför torndörren finns en genomgång till tornbottenrummet. Till vänster leder en murad spiraltrappa upp till tornets övre våningar. I trapploppet finns smala, kilformade ljusinsläpp. Tornets kraftiga gråstensmurar är tunt slammade. Trappan mynnar i en raksluten dörröppning i det första våningsplanet där rummet är högrest, tunnvälvt och sporadiskt putsat. Golvet är en påfyllnad av sten och grus på bottenvåningens tunnvalv. Åt norr vetter en ljusöppning. I söder fortsätter trapploppet via en rundbågig muröppning. Trapploppet är välvt och trappstegen ojämna och grova i jämförelse med den nedre spiraltrappan. Även här finns små ljusgluggar. Det andra våningsplanet har ett golv av sten och grus. Åt norr är ett avbalkat rum med brädväggar där kyrkans mekaniska urverk är bevarat. Tak-bjälklaget är grovt och inmurat i väggarna. Längs östra och västra murarna finns stabiliserande träkonstruktioner. En äldre trästege leder till klockvåningen som är öppen upp i taknock, och domineras av klockbocken av fur. Ovanför klockbocken går en horisontell träkonstruktion till urtavlorna som är belägna i torngavlarna och åt väster. Ljudluckorna av trä ryms i stickbågiga muröppningar; en åt norr respektive söder och två åt väster respektive öster. Takstolarna är av furu.
Vinden över långhus och kor var inte tillgänglig vid besöket i kyrkan. Av tidigare undersökningar är det känt att takstolarna huvudsakligen är tillverkade av fur under 1800-talet. Spår på en av gavelväggarna över långhuset har väckt teorin att kyrkorummet ursprungligen kan ha varit täckt av ett tunnvalv. Valvkapporna täcks idag av isolering.
Inredning och inventarier
Kyrkans altaruppsats tillverkades i renässansstil och är daterad 1604, samma år som predikstolen. Hela uppsatsen är i trä med rik polykrom bemålning. Altaret utgörs av en ramverkskonstruktion. Framsidan är indelad i tre rundbågiga fält, åtskilda av snidade och kannelerade pilastrar. Fälten är målade med sirlig växtornamentik i ljus kulör på svart botten. Ett övre horisontellt listverk har ett liknande växtmönster i rött på ljus bakgrund. Altarskivan omges av en tandfris och en enkelt profilerad kant. Altaruppsatsen utgörs av flera textfält med ljus text på mörk botten, två inom rundbågiga och snidade ramverk med dekorativa brosk-verk på vardera sidan. En baldakin målad likt en stjärnhimmel böjer sig över altaret och stöttas av två snidade och polykromt bemålade kolonner på altarets främre del. Ovanpå baldakinen vilar Carl XI:s namnskiffer inom en ram omgiven av karyatider och broskverk, krönt av en tempelgavel med fialer. Carl XI:s namnskiffer är sekundärt och tillkom tidigast efter freden i Roskilde 1658.
Altarringen är tillverkad under 1700-talet. Den har svarvade balusterdockor, en överliggare av trä och ett stoppat knäfall klätt med ylletyg.
Predikstolen är från 1604, placerad i långhusets sydöstra hörn intill triumfbågen. Predikstolskorgen har en rikt snidad korg med fyra sidor mot kyrkorummet. Varje sida har ett centralt motiv av en evangelist eller en evangelistsymbol inom ett rundbågigt ramverk med bland annat flätbandsornamentik. Sidorna skiljs åt av originellt kannelerade pilastrar. Pilastrar och bildmotiv vilar på en bas, ett entablement, av dubbla bildfält med blomsterslingor och maskaroner, stiliserade ansikten. Bland maskaronerna finns två detaljerade och individuellt snidade profilporträtt som skiljer sig markant från de stiliserade ansiktena och möjligtvis avbildar faktiska personer som skulle kunna vara konstnären eller beställaren. Ned-till slutar korgen med en droppform och en knopp. Korgen avslutas upptill av ännu ett entablement med textfält och fint snidade detaljer. Predikstolen har ett rektangulärt och svagt böjt ljudtak, en baldakin, som sitter samman med korgen med en väggplatta försedd med en oljemålning. Baldakinens undersida är blåmålad med spår av vita stjärnor. Från dess mitt är en duva av trä nedpendlad. Översidan kröns av tre tempelgavlar med central placerade maskaroner på ett entablement med huvudsakligen blomstermotiv. Trappan avskärmas mot kyrkorummet av ett skrank som nedtill utgörs av en ramverkskonstruktion och upptill av ett gallerverk av trä. Predikstolen är målad i flera relativt dova kulörer; bland andra röda, gröna, bruna och blå.
Dopfunten av granit är daterad till sent 1100-tal. Cuppan är skålformad med huggna motiv av lejon och bevingade drakar i låg relief och en tydligt markerad halvstav längs mynningskanten. Funten har uttömningshål. Till funten hör ett dopfat i mässing. Foten är av krysshamrad granit och gjord efter ritningar av arkitekt Leon Nilsson på 1930-talet. Dopfunten är placerad vid triumfbågens norra sida och kröns av en baldakin som hänger från en fristående järnställning. Dopfuntsbaldakinen är ett rikt snidat träarbete, sexsidig med ett listverk, fialer och kartuscher. Baldakinen smalnar av uppåt. Mitt på undersidan är en förgylld akantus som sannolikt tidigare haft en duva nedpendlad. Bemålningen är polykrom i röda, gröna, bruna och blå kulörer likt predikstolen.
Bänkinredningen utgörs av två slutna kvarter, huvudsakligen i långhusets västra travé. Bänkarna står på trägolv och har en bröstningspanel mot kyrkans ytterväggar. Bänkarna är numrerade och dörrarna har dekorativ rocaillebemålning i huvudsakligen blått och vitt på röd botten. Gavlarna har dubbla, kannelerade pilastrar, vars äldre bemålning i en polykrom marmorering delvis har åter-ställts. Invändigt är bänkkvarteren moderniserade i sitsar, ryggstöd och psalmbokshyllor under 1900-talet. Bänkarna ska ha ändrats i långhus och kor på 1720-talet och bänkdörrarna ska ha målats 1747. Denna bemålning var under lång tid övermålad och återställdes av konservator på 1960-talet.
På 1820-talet byggdes en ny läktare i västra delen av långhuset och en orgel installerades. Orgeln tillverkades av Pehr Zacharias Strand i Stockholm. År 1900 införskaffades en ny orgel, tillverkad av A Setterqvist och son i Örebro. Under 1960-talet revs läktaren i långhuset och orgeln flyttades till den norra läktaren i nykyrkan. 1969 installerades en mekanisk orgel tillverkad av A Mårtensson orgelfabrik i Lund, orgelfronten är dock den ursprungliga. Orgelfronten har en klassicistisk uppbyggnad med ett markerat mittparti där orgelpiporna ramas in av en rundbåge vars sidor utgörs av pilastrar med förgyllda kapitäl. Ett förgyllt blomstermotiv med ett kors kröner mittpartiet. På var sida flankeras mittpartiet av toureller, tornliknande halvrunda former, som också rymmer orgelpipor. Orgelhuset är sannolikt samtida med orgeln från 1969.
Storklockan är gjuten av G O Fredriksson i Kristianstad 1852. På klockan finns följande text Omgjuten år 1852 af C/G:C Fredrikson i Christianstad då voro Magister C:J Schaar kyrkoherde samt åboarne Nils Nilsson och Hans Rasmusson Kyrkovärdar. No 32. Lofve Gud i hans helgedom Dav. Ps. 150 V. 1. Lillklockan är av samma gjutare, tillverkad 1836.