Genom ett lågt vapenhus i norr kommer man via en smalare dörr in i kyrkorummet under läktaren i nordvästra hörnet. Golvet i hela byggnaden är lagt med spåntad, helren furu med fris och behandlat med lack. En låg golvlist är gråmålad.
Tvärs över kyrkorummet ligger två synliga takbjälkar som extra stöd för remstycke och takstolar. Innertakets panel består av ohyvlad slätspånt spikad på mallar för att få formen av ett tunnvalv. Taket, ursprungligen limfärgat, är under 1970-talet målat med vit latexfärg. Utefter takets långsidor, intill den putsade väggen, sitter en profilerad trälist. Väggarna är putsade och målade i grått. Träbjälkar och taklist är målade i tegelrött med marmorering i blått och grått. Fönstersnickerierna är målade i ljusgrå färgton.
Öppna, fasta bänkar med enkla, släta sidostycken, ryggar med ramstycke och fyllningar är placerade på vardera sidan om en mittgång och en bänk på vardera sidan i koret. Målningen i blått är troligen inte ursprunglig. I mittgången ligger en blågrå gångmatta.
Koret i öster ligger i samma golvnivå som övriga kyrkan men altare och altarring ligger på en upphöjd nivå. Altaret är utfört som ett enkelt träaltare, målat i grått. Den halvcirkelformiga altarringen har ramstycken och fyllningar målade i grått respektive tegelrött med marmorering och vit inramning samt knäfall klätt med blå sammet. Predikstolen har samma utförande och färgsättning som altarringen men med rikare profilering. Väggen bakom predikstolen har en murad och putsad nisch.
I västra delen av kyrkorummet finns plats för en kamin i en murad nisch med häll av sten inlagd i trägolvet. Läktaren i nordväst, över ingången till kyrkorummet, bärs upp av två kvadratiska pelare. Läktarbarriär med ramverk och fyllningar har färgsättning lika altarring och predikstol. På den minimala läktaren finns en orgel, ett harmonium tillverkat av Skandinaviska Orgelfabriken Stockholm. Träväggar under läktaren är klädda med plywood och målade i grå kulör.
I träbjälkarna finns uttag för stearinljus och från takvalvet hänger över mittgången en elektrifierad ljuskrona av mässing med dubbla rader av ljusarmar för stearinljus. Utmed långsidorna sitter fyra ljusplåtar av mässing.
Oljemålning på södra långväggen föreställer "Bröllopet i Kanaan". Målningen är en osignerad och odaterad gåva till församlingen av en man vid namn Hägert, en av få som blivit jordfästa i kapellet.
Övriga inventarier
Över altaret hänger ett krucifix av trä med skulpterad och målad Kristusfigur med gloria.
Antependiet i linne är broderat med guldtråd och silke i flera kulörer med texten "IHS, Anno 1929", och i nedre vänstra resp högra hörnet broderade vapen och initialerna A.L (August Löwen) och M.L (M. Löwen).
En nummertavla i rokoko från 1700-talet är upphängd på en konsol av järnsmide.
En kollekthåv i polykromt mönstrad sammet kommer troligen från Västerhaninge kyrka.
Votivskeppet i korets norra del från Västerhaninge kyrka har ersatt ett äldre votivskepp som tillhört Muskö kyrka.
Uppgifterna är sammanställda av Stockholms läns museum 2007.