KYRKORUMMET har med tanke på kyrkans storlek en hög rymd, och en god akustik. Koret i öster är halvrunt, och en aning smalare än långhuset. Däremot är takhöjden densamma. Korgolvet är tre steg högre än i långhuset, och koret avskiljs genom ett lågt svart räcke av oxiderad koppar och mässing, och med överliggare av trä. Kororgel på sydsidan. Sakristia finns på korets norrsida. Under läktaren i väster är rum inbyggda, med kapprum på sydsidan och samlingsrum på norrsidan.
GOLVET är belagt med grå skifferplattor, moderna. VÄGGARNA är slätputsade och vita. TAKET är ett reveterat och vävklätt brädtak, plant i mittpartiet men rundat vid ytterväggarna. Den plana ytan är målad i ljust blågrått, i välvningen finns dekorationsmålningar. I mötet mellan tak och vägg en gråmålad profilerad taklist.
MÅLNINGARNA är utförda i al secco-teknik. De innehåller bibliska motiv i medaljonger, och mellan dem akantusornament i grått mot tegelröd botten. Medaljongerna är målade i milda kulörer inom brungröna ramar. Målningarna är utförda av Gunnar Erik Ström, Göteborg, 1925 och restaurerade av Bertil Holst-Hermansson 1973.
INGÅNGAR finns i väster från vapenhuset, samt mitt på södra långsidan. Spegeldörrar med tre fyllningar, målade i grågrön lasering i två toner, och med låga alvrunda överljusfönster. Till vapenhuset från 1973, till vindfånget innanför sydporten från 1925. Ytterportarnas insida indelad i fyra spegelfält, dekorerade med träskärningar i korsform. Sannolikt också från 1925.
FÖNSTREN är höga rundbågiga spröjsade fönster av gjutjärn, målade i grått, och med innanfönster. Antikglas i ytterbågarna. I de två korfönstren sitter GLASMOSAIKER, vilka har motiv, föreställande Jesus stillar stormen i nordöst, intågar i Jerusalem i sydöst, mot en bakgrund av gula solstrålar mot blå botten. Utförda av Knut Irwe 1973.
LÄKTARUNDERBYGGNAD - Från 1973, med väggar mot kyrkorummet indelade i fält, utförda i laserat trä, och med glasade partier närmast under läktartaket.
SAKRISTIA - På korets norrsida, byggd 1925, och tillbyggd 1973, samtidigt som ingången flyttades till norrsidan. Inredningen är från 1973, väl genomarbetad, med golv av tegel, vitputsade väggar och ett innertak i pyramidform, klätt med laserad träpanel. Dörrar och skåp av laserat trä. Fönster åt väster och öster, med blyinfattade glas.
VAPENHUS - I tornets bottenvåning. Golv av skifferplattor, av äldre datum, vitputsade väggar med flera svartmålade ankarjärn, och ett brunmålat brädtak. Trappa till läktaren på sydsidan, murad och med trappsteg av (moderna) skifferplattor. Ytterportens insida indelad i fem enkla spegelfält och laserad, troligen från 1973. Fönster på norr- och sydsidan, av samma utformning som i kyrkorummet. Fönstren har GLASMÅLNINGAR, vilka tidigare satt i korfönstren. Från 1890-tal, troligen av tysk tillverkning.
INREDNING:
ALTARE - Placerat omedelbart framför altaruppsatsen. Murat bord med slätputsade sidor, avfärgade i vitt, och täckt av en granitskiva. Från 1925. FLYTTBART ALTARBORD finns också, av obehandlad ek, med medvetet enkel utformning utan profileringar eller andra dekorationer från1973.
ALTARRING - Modern altarring, halvrund och öppen i sidorna, samt delningsbar. Breda genombrutna arkadågar, åtskilda av smala enkelt profilerade stolpar, marmorerade i ljusgrått med förgyllda kanter. Överliggare och knäfall klädda med rött tyg. Från 1973.
ALTARUPPSATS - Placerad någon meter framför östra korväggen. Arkitektoniskt uppbyggd altaruppställning, som står på golvet omedelbart bakom altaret. Altaruppsatsen är tredelad, delarna åtskiljs av kolonner och pilastrar. Mittpartiet högre, med ett rundbågigt valv uppburet av de två kolonnerna. Uppsatsen innehåller tre målningar: I mitten en Kristi korsfästelse, till vänster Maria med barnet, och till höger Saulus på vägen till Damaskus. Uppsatsen i övrigt målad i vitt med marmoreringar; förgyllda ornament och lister. Utfört 1897 efter ritningar av Adrian Pettersson. Nuvarande uppställning tillsammans med altaret från 1925 1973. Oljemålningarna, varav mittavlan på duk, är utförda av Gunnar Erik Ström 1925, varvid uppsatsen också höjdes något.
PREDIKSTOL - Placerad på norra sidan, utförd i barockstil i rikligen snidad brunlaserad ek. KORGEN har sidorna indelade i arkadbågarn, med rundbågiga "fönstermotiv" i relief. I hörnen på en profilerad underkanten finns förkroppningar, på vilka kolonner står som bär upp motsvarande förkroppningar i den likaledes profilerade överkanten. Foten är insvängd med profileringar och avslutas nedåt med en kraftig balusterdocka. TRAPPAN har en trappbarriär, försedd med tre djupt karvade bågfält med skurna ornament mellan pilastrar. Barriären avslutas med en kannelerad stolpe med skulpterad knopp. Tillverkad 1897 i Halden efter ritningar av Adrian Pettersson..
DOPFUNT - I korets södra del, av grå granit. Åttkantig låg cuppa med rundad undersida, och med en ornamentering längs kanten. Skaftet är också det åttkantigt med en något svängd form, och foten är kvadratisk. Ritad av Axel Forssén, huggen av Karl Sundberg 1925.
BÄNKINREDNING - Öppna kvarter, fristående från väggarna och med bänkskärm endast mot södra sidogången. Rektangulära gavlar med profilerad rektangulärt karvat ornament i övre delen. Målade i rödbrun lasering, såväl utsida som insida, ornament grågrönt. Stoppade säten, klädda i brunt tyg. Gavlar från 1912, ombyggda invändigt 1925 och 1973.
LÄKTARE - I väster, med framskjutande sidopartier. Läktaren är buren av runda träpelare på fyrkantiga piedestaler. Två vid mittgången har joniska kapitäl, de övriga doriska. Ljusgrå med svaga bruna marmoreringar, förgyllda band, och piedestaler laserade i grågrönt likt kyrkorummets dörrar. Läkarbarriären är dekorerad med smala balusterdockor, tätt ställda, målade som pelarna och mot mörkgrå botten. Barriären i övrigt ljust gråmålad med gröngrå fyllningar i nedre delen, överliggare mörkgrå med svart järnräcke. Från byggnadstiden, något utbyggd i mitten vid något tillfälle.
ORGEL - Nyklassicistisk orgelfasad med förhöjt mittparti, fem pipöppningar varav de mittersta tre är rundbågiga. Målad vit med förgyllda skulpterade ornament. Från 1876. Orgelverket byggt av Hammarbergs 1937 och 1975.
KORORGEL - Enkelt gråmålat orgelhus med barockinspirerad grundform. Byggd 1981 av Robert Gustafsson med intonation av Mads Kjerrsgaard.
NUMMERTAVLOR - Två stycken på ömse sidor om koret. Rundbågiga brunlaserade siffertavlor omgivna av rektangulära profilerade och gråmålade ramar, vitmålade med svaga marmoreringar och förgyllningar. Troligen 1890-tal eller 1925.
KLOCKOR - I kyrktornet hänger två klockor med inskriptioner, gjutna 1832 och 1905.
GRAVSTENAR I KYRKAN - Gravhäll, rest mot västra vapenhusväggen, av grå kalksten. Reliefband i kanten, inskription svart i målad. 1700-tal.