KYRKORUMMET är stort och rymligt, och inredningen är huvudsakligen hållen i en sent nyklassicistisk stil som samtidigt har vissa nygotiska inslag. Koret består av det egentliga koret, som är femsidigt och smalare än långhuset, samt långhusets främre del. Det smalare egentliga koret har välvt och bemålat tak, och skiljs från resten av kyrkorummet genom en hög korbåge, uppburen av bruna marmorerade kolonner med ett rött och brunt kapitäl. Korgolvet är två steg högre än i resten av kyrkorummet, och går fram till långhusets främsta fönsterpar. Koret är avdelat av ett altarskrank, gråmålat och med marmoreringar, med ingångar på ömse sidor om altaret till det utrymmet som tidigare utgjorde kyrkans sakristia. Nuvarande sakristia finns i läktarunderbyggnaden, på sydsidan; på norrsidan ett samlings- och förrättningsrum. Uppe på läktaren, i dess bakkant och på ömse sidor om orgelhuset, är inbyggda mindre kapprum. Läktartrapporna finns i varsitt trapphus på ömse sidor om vapenhuset.
GOLVET är lackat trägolv, med blågröna mattor i gångarna. VÄGGARNA är slätputsade och ljust brunbeige. TAKET är ett välvt brädtak, skivklätt, och målat i ljust blått. I mötet mellan tak och vägg en profilerad taklist målad i grått, rödbrunt och marmorering. Ovanför denna, i takets yttre och nedre del, finns en mindre välvning, som skiljs från det stora mittvalvet av en smal list. KORTAKET är ett murat och välvt ribbvalv, där valvribborna bärs upp av smala marmorerade halvkolonner i hörnen. Taket är målat i ljusblått med förgyllda stjärnor och i zenith en rosett med målade ornament omkransad av bevingade änglahuvuden. Valvribborna är prydda med trappstegsformade ornament.
INGÅNGAR finns i öster från vapenhuset, samt mitt på norra och södra långsidorna. Spegeldörrar med tre speglar, grönmarmorerade med mörkare grönt ramverk, leder ut till vindfång innanför de egentliga ytterdörrarna (även mot vapenhuset). Ytterportarnas insida indelad i ett flertal spegelfält, målade i grönt, och med svarta smidda beslag. Ytterdörrarna till vapenhuset dubbla spegeldörrar. Ytterdörrarna från byggnadstiden, innerdörrarna och vindfången möjligen något yngre.
FÖNSTREN är smala höga rundbågiga spröjsade träfönster, målade i grått, och med innanfönster. Fönstren sitter parvis i rundbågiga fönsternischer, och med små runda fönster ovanför de större. I koret smala höga rundbågiga spröjsade träfönster, ett i varje väggparti. Ytterbågarna troligen från byggnadstiden, innanfönstren yngre. Ovanför ingångarna i norr och söder sitter runda rosettfönster, med färgade glas i mitten. Äldre och något ojämna glas i långhuset, färgade antikglas i koret. Putsade gråmålade solbänkar.
SAKRISTIA - Sedan 1971 i rum under läktaren, med inredning från denna tid. Skåpsinredning, antependieskåp, samt altare och altarring av omålad ek. Två keramiska tavlor: Över altaret en rund keramisk tavla, föreställande en pelikan som matar sina ungar med blod från sitt eget bröst (Kristussymbol) och på motsatta väggen en. Utförd av Bengt Lindkvist, Apleröd, 1977.
VAPENHUS - I tornets bottenvåning. Golv av gult tegel i fiskbensmönster, putsade väggar, och gråmålat tak. I taket en armatur i blyinfattat glas, i korsform. Trappor till läktaren på norr- och sydsidan, i egna trapphus, med murade trappor. Ytterportens insida indelad i ett flertal spegelfält. Porten med smidda beslag. Från byggnadstiden.
INREDNING:
ALTARE - Altarbord av trä, med sidorna indelade i speglar. Marmorerat i brunt med förgyllda lister. Från byggnadstiden. Sammanbyggt med altarskranket, samt breddat i bakkant för att rymma den bredare altartavlan från 1944.
ALTARRING - Halvrund, öppen vid sidorna. Med svarvade balusterdockor, marmorerade i grått och med förgyllningar guld. Rödbrun list med förgylld ranka längs överliggaren, av samma typ som på predikstolen. Knäfall och överliggare i grått tyg. Från byggnadstiden, troligen något ombyggd vid sidorna.
ALTARUPPSATS - En stor och bred altartavla, en oljemålning på duk, föreställande Nattvardens instiftelse. Omges av en förgylld ram. Målad 1944 av Saga Walli, Göteborg. Ovanför målningen är placerat det tidigare altarkorset, ett förgyllt kors med svepning och törnekrona. Från byggnadstiden.
PREDIKSTOL - Placerad på sydsidan, i långhusets främre del. Utförd i samma sent nyklassicistiska stil med nygotiska inslag som kyrkan i övrigt. Består av korg, trappa och ljudtak. Åttkantig korg, och i sidornas speglar målningar föreställande evangelisternas symboler (lejon, ängel, örn, tjur) samt i mitten ett Kristusmonogram. Kraftig men enkel underkantslist, och en rundad undersida som bärs upp av en åttkantig stolpe. Överkanten är något utsvängd och nar ett förgyllt ornament mot rödbrun botten. LJUDTAKET är åttkantigt även det, med ett lågtkupoltak krönt av ett förgyllt kors, och en profilerad och delvis genombruten kant. Mot ljudtakets blå undersida avtecknar sig en förgylld strålsol och därunder hänger en duva. TRAPPANS räcke är indelad i spegelfält medenkla marmoreringar och omgivna av förgyllda lister. PREDIKSTOLEN är från 1866, målningarna på sidorna är utförda av Saga Walli, Göteborg, på 1940-talet. Ljudtaket sänktes något 1908.
DOPFUNT - Placerad i korets norrsida. Dopfunten är tillverkad av sjödränkt ek - vrakgods från Käringön. Foten och skaftet är åttkantiga, skaftet något smalare än foten. Cuppan är åttkantig även den, och vidgar sig uppåt med insvängda sidor, med reliefmönster på. Delvis omålad, delvis tunt laserad i gråvitt, och med några förgyllningar. Tillverkad 1901 av Albert Johansson, Kärrstegen.
BÄNKINREDNING - Öppen bänkinredning, fristående från väggarna. Bänkskärmar längst farm och längst bak i varje kvarter är indelade i speglar, marmorerade i grönt, med mörkare grönt ramverk. Gavlarna är enkelt utformade, med enkla raka kantlister. Marmorerade på samma sätt som bänkskärmarna. Bänkryggarna indelade i spegelfält. Bänkskärmar och ryggar är från byggnadstiden, sitsar och gavlar från 1930-tal.
LÄKTARE - Orgelläktare ovanför ingången i öster. Uppburen av slanka runda pelare, marmorerade i grått. Läktarbarriären är indelad i fält med rundlar i, åtskilda av ett delvis profilerat ramverk. Barriären är målad i grått med förgyllda lister. I det mittersta och rektangulära fältet finns en förgylld relief med musikinstrument. I de övriga fältens rundlar finns målningar, som alla tillhör en svit kallad "Lovsången" och som uttrycker hela skapelsens, naturens, människans och änglarnas lovsång till Guds ära. Läktaren från byggnadstiden, målningarna utförda av Saga Walli 1946.
ORGEL - Nyklassicistisk orgelfasad med empiredrag, med en tredelad uppbyggnad. Pipöppningarna skiljs åt av pilastrar, och över det bredare mittfältet sitter också en bred rundbåge. Målad i grått med förgyllda lister och ornament. Från 1873, ursprungligen med ett orgelverk av Söderlings orgelbyggeri, senare ombyggt några gånger. Nuvarande form av Lindegrens orgelbyggeri, Göteborg, troligen 1980-tal. Spelbordet möjligen också från 1873, med yngre klaviatur.
NUMMERTAVLA - Två stycken, på ömse sidor om koret, stående på golvet. Rektangulära svarta siffertavlor omgivna av ett nygotiskt inspirerat ramverk. Målade i grått med förgyllda ornament. Troligen från byggnadstiden, möjligen något senare.
KLOCKOR - Storklocka. Ursprungligen från 1587 men omgjuten 1843 och 1951. Med inskription. Lillklocka gjuten 1953.
ÄLDRE INREDNINGSDETALJER - Under läktaren ses resterna av den GAMLA KYRKANS LÄKTARBRÖSTNING uppsatta som tavlor på väggarna, på vardera sidan om mittgången. Oljemålningar på ek, två med bågställningsomfattningar, de övriga med ramlister. Målade 1774 av J.C. Weisstern, Göteborg. Restaurerade och kompletterade 1936 av konservator I Hedaeus, Borås. Uppe på läktaren står den GAMLA KYRKANS PREDIKSTOL. Av snidad ek, målad och förgylld. Rikt dekorerad med listverk och ornament, och på sidorna evangelistframställningar under arkadbågar. Sannolikt 1600-tal, målningarna utförda 1774 av J.C. Weisstern. Då den gamla kyrkan revs monterades predikstolen ned. Restaurerades 1971 och sattes upp i kyrkan igen. På långhusets norr hänger också ett fragment av den gamla kyrkans PREDIKSTOLSSKRANK, från 1774.