Kyrkorummets kupolliknande valv är liksom väggarna putsade. Enligt Malmström skall kupo-len ursprungligen ha haft en öppning i mitten mot lanterninen, jfr Panteon. Den anges ha blivit igensatt redan under 1800-talet. Den befintliga fasta inredningen är delvis samtida med kyr-kans uppförande; med undantag av bänkinredningen som till viss del är ombyggd. I norr har koret en tidstypisk, men numera sällsynt, altarpredikstol inramad av en klassiserande altar-uppsats. I söder står en läktare med orgelfasad, buren av sex marmorerade doriska pelare (två tillsatta 1933).
Kyrkorummets färgsättning härstammar från 1930-talets restaurering. Väggar och tak har en ljus lätt flammig färgsättning som är underordnad utsmyckade detaljer, marmorerade fönster-smygar, taklist och fast inredning.
Vapenhuset inryms i södra gavelns utskjutande parti. På västra sidan finns, under trapptrum-man till övervåningen, en förvaringsskrubb. Från vapenhuset leder en trappa upp till en övre våning, ett mellanplan över vapenhuset med förvaringsutrymmen. Därifrån ansluter trappor dels till läktaren och dels till lanterninens tornkammare, som inrymmer klockor och tornur. Trappan till lanterninen är anlagd på kyrkorummets valvstomme.
Sakristian är inrymd i norra gaveln, bakom koret. Ingången från kyrkorummet finns väster om altaret. Den balanseras i öster av en blindnisch med motsvarande storlek. Sakristian har även en ytterdörr och ingång i norra gaveln mot kyrkogården. Rummet har platt tak av bräder, put-sade vitslammade väggar, öppen spis mot norra muren och i söder en trappa som leder till altarpredikstolen samt till rummets vind. Nuvarande färgsättning och inredning med förva-ringsskåp för textilier härstammar från 1930-talets restaurering. Under sakristian fanns ur-sprungligen en liten källare.
Samtliga golv i kyrkan har brädor av lackad furu, som inlades 1974. Föregående golv var ett skurat brädgolv (delar bevarat i sakristians skåp).
Inredning och inventarier
Kyrkan innehåller många äldre inventarier som härstammar från Nicolai Kapell och som överfördes till den nya kyrkan. Till dessa hör triumfkrucifixet, ett svenskt arbete från 1400-talet; dopfunten från 1500-talet av uppländsk kalksten, ett helgonskåp från 1400-talet med ursprung i Balticum; resterna av en träskulptur från 1400-talet föreställande S:t Kristoffer samt 1600-tals ljuskronor av såväl plåt som mässing. I övrigt speglar kyrkans inredning ny-klassicismens strama och sparsamma utsmyckning med enstaka monumentala inslag som al-taranordningen och orgelläktaren.
Altaranordningen bildar en monumental uppbyggnad i koret, som är upphöjt i förhållande till kyrkorummets golv. Altaret inramas av korintiska dubbla kolonner som bär ett avrundat över-stycke med infällda liturgiska symboler. Till anordningen hör en altarpredikstol som är uppsatt i fältets mitt, över altaret. Predikstolen samt altaruppsatsen utfördes 1834 av Jan Görsson, bildhuggare och kyrkvärd i Torsång. Till altaret hör även en halvrund altarring med släta ytor och knäfall. Korets inredning är numera färgsatt i gråa och vita marmoreringar med förgyllda detaljer, en följd av 1930-talets restaurering. Till den ursprungliga inredningen hör även två ovala nummertavlor som är fästa i bänkarnas första rad.
Inredningen består av slutna bänkar fördelade på två kvarter samt av väggbänkar längs med ytterväggarna. Bänkinredningen ombyggdes i samband med 1930-talets restaurering. Till ut-formning och omfång liknar den i stora drag den ursprungliga. Bänkarna är dock lägre och har annan färgsättning. Bänkarna har en svag profilerad list i överkant och enkla dörrar med speg-lar. Läktaren har liknande bänkar, vilka dock är öppna.
Orgelläktaren som bärs av fyra doriska kolonner balanserar altaranordningen. Läktaren nås från vapenhuset genom en trappa.
Kyrkans första orgel, tillverkad av Frans Andersson, installerades 1860 på läktaren. Den fick en fasad i delvis nygotisk stil. Orgeln kompletterades 1933, i samband med kyrkans 100-årsjubileum, med en större byggd av Hammarberg. Den nya skrymmande orgeln, som saknar fasad, placerades bakom den ursprungliga orgelfasaden. Den äldsta orgeln renoverades 1970. Det är troligt att orgelfasaden ändrades något i samband med detta. I anslutning till förnyelsen av kyrkorummet 1933 tillfördes läktarbarriären ett spegelfält i höjd med orgelfasaden.
Kyrkan har en malmljuskrona som hänger i kupolen mitt över kyrkorummet samt en äldre ljus-krona av smide, upphängd i en väggkonsol i korets östra del.
I samband med 1930-talets åtgärder infördes tidstypiska belysningsarmaturer, bl.a. under läk-taren och i sakristian. Även lyktan i vapenhuset härstammar från samma period.
Kyrkans storklocka är gjuten 1856. Lillklockan från 1681 hängde tidigare i klockstapeln vid Östra Silvbergs kapell.
Övriga upplysningar
Kyrkan var ursprungligen uppvärmd med två kaminer, en i långhuset och en i sakristian. Nu-varande uppvärmning består av el-element uppsatta under bänkarna.