Interiör
Genom kyrkans huvudentré i norr nås vapenhuset vars obehandlade brädgolv till största dels täcks av en svart nålfiltsmatta. Väggen mot kyrkorummet utgörs av den ljusgrått målade timmerstommen medan övriga väggar och innertaket är klädda med breda plank, även dessa gråmålade. I väster och öster finns inbyggnader för wc, förråd och trappa till vapenhusets övre våningar, orgelläktaren och kyrkvinden. Ytterportens insida utgörs av stående spontad och brunmålad panel. Kyrkorummet nås via en rakt avslutad pardörr klädd med liggande brunmålad pärlspont som liksom övriga dörrar i vapenhuset hänger i bandgångjärn av smide. Mot kyrkorummet är dörren målad i grått och vitt och utförd som ramverkskonstruktion med tre fyllningar i vardera dörrblad.
Det oktagonala kyrkorummet präglas av nyklassicismens formspråk och de rationella teologiska idéströmningar som under 1700- och 1800-talen bland annat kom till uttryck i ljusa och luftiga gudstjänstrum. Mittgången har breda obehandlade golvtiljor medan de slutna bänkkvarteren och utrymmet under läktaren, där bänkkvarteren avlägsnats, har lackade, betsade och svagt upphöjda brädgolv. I koret, som utgörs av kyrkorummets tresidiga del längst i söder, är golvet sedan restaureringen 193839 belagt med lackad ekparkett och golvnivån två steg högre. Väggarna utgörs av den bilade timmerstommen som är målad i bruten vit kulör och indelas av kraftiga gråmålade pilastrar med profilerade kapitäl. Korväggen är sedan 1957 klädd med träfiberplattor och vitmålad juteväv. Mellan pilastrarna bryts väggytorna upp av gråmålade rundbågiga fönster med profilerade foder, vars innerbågar i trä liksom ytterbågarna är indelade i fyra lufter men har enklare spröjsindelning. I höjd med fönstrens undersida löper en bred profilerad bröstningslist som liksom den kraftiga taklisten med tandsnitt är målad i samma mörkare grå kulör som pilastrarna. Taket utgörs av ett så kallat spegelvalv klätt med vitmålad panel.
Orgelläktaren i norr upptar kyrkorummets fulla bredd och vilar i ytterväggarna och närmast mittgången på sex kolonner i trä. Läktarbarriären är uppbyggd i ramverkskonstruktion med fyllningar och har en sentida förhöjning i metall. Centralt är orgelfasaden (se vidare Inredning och inventarier) integrerad i barriären och här indelas fyllningarna av enkelt utformade pilastrar. Färgsättningen går i brutet vitt med förgyllda detaljer. Kolonnerna är subtilt marmorerade. Läktaren nås från vapenhusets andra våning.
Sakristian i söder nås via två fyllnadsdörrar i grått och vitt placerade öster respektive väster om altaruppsatsen. Det rektangulära rummet har lackat och betsat brädgolv, vitmålat innertak av spontad panel och väggar tapetserade med gråmålad väv. Väggen mot koret har frilagt timmer som är stänkmålat i grått och vitt på ljusgrå botten. Centralt och högt placerat på väggen syns en igensatt öppning som tidigare utgjorde uppgång till altarpredikstolen. Dörren till prästingången i väster är liksom de två dörrarna mot kyrkorummet gråmålade och utformade med stående kilsågade bräder och naror samt äldre beslag i smide. Östra ingången är förbyggd med skåp för textilförvaring. Fönstrens innerbågar och foder är målade i ljusgrå kulör.
Vapenhusets andra våning nås via en svängd trätrappa. Rummet har betsat och lackat brädgolv och väggar och tak är klädda med panel målad i ljusgrått. Rummet får dagsljus från lunettfönstret i norr och i söder leder en låg dörr in till orgelläktaren. I nordväst finns en gråmålad fyllnadsdörr genom vilken trappan vidare till klockvåningen nås. Här utgörs golvet av ett obehandlat brädgolv och väggarna av den omålade timmerstommen. Klockvåningen indelas med flera vilplan som nås via stegar och upptas i sin helhet av den högresta klockbocken i furu, med de båda kyrkklockorna högt hängande i lanterninen. Från klockvåningen leder en sentida masonitdörr in till kyrkvinden som har isolerat bjälklag mot kyrkorummet och brädat undertak. Takstolskonstruktionen i dymlad furu är delvis av äldre bilat virke, delvis av senare maskinsågat. Takstolarna är av svenskt typ med centralt placerade kungsstolpar och vilar på dubbla remstycken.
Inredning och inventarier
Altaret utgörs av ett blockaltare i trä som troligen är samtida med altaruppsatsen från 1884. Sedan 1924 är det inklätt i röd sammet.
Altaruppsatsen från 1884 är utformad som en antik tempelgavel där parställda toskanska kolonner bär upp ett kraftigt entablement där inskriptionen Söken mig så skolen I lefva framställs flankerad av rombiska ramverk med stålglans. Frontonens övre listverk har tandsnitt och i tympanonfältet framställs det allseende ögat. Kolonnerna vilar på grönmarmorerade postament, i övrigt är altaruppsatsen marmorerad i vitt och grått med inskription och dekorativa detaljer i förgyllning. Den centralt placerade altartavlan med ram av oljad ek är en olja på duk framställande Jesus i templet av konstnären Bengt Nordenberg från Jämshög.
Den halvrunda altarringens barriär är uppbyggd av genombrutna fiolformade lövsågerier. Färgsättningen går i grått med förgyllning medan sockeln är målad i mörkgrönt. Knäfallet och överliggaren är stoppade och klädda med grönt tyg.
Predikstolen som idag är placerad utmed östra väggen var ursprungligen utformad som en altarpredikstol vilken ersatte en äldre predikstol som såldes på auktion 1841. När altaruppsatsen tillkom 1884 flyttades altarpredikstolen och byggdes om till nuvarande form med rund korg, klockformat understycke och trappa med sluten barriär. Korgens tre fält indelas av kannelerade pilastrar och pryds av förgyllda framställningar av lagtavlorna samt symbolerna för de gudomliga dygderna tro, hopp och kärlek. Understycket bär skuren bladdekor och pinjekotte medan överliggaren accentueras av en kymationfris. Färgsättningen är grå med förgyllda detaljer.
Dopfunten i snidad ek av Johannes Petters i Gäddegöl tillkom 1910, vilket även framgår av inskriptionen J. P. S. MDCCCCX i blyerts i cuppans botten. Planformen är oktagonal, där profilerade listverk markerar övergången mellan foten, det smalare skaftet och cuppan. Formspråket är enkelt, med drag av nygotik och jugend. På cuppans sidor framställs kors och växtornamentik i skuren relief. I överkant avslutas cuppan med en hålkäl och repstav. Till dopfunten hör ett dopfat i mässing. En i det närmaste identisk men bemålad dopfunt finns i Eringsboda kyrka.
Den slutna bänkinredningen är indelad i två kvarter som flankerar mittgången. Sittbänkar, ryggstöd och gavlar är gråmålade och släta medan dörrarna är uppbyggda som gråmålade ramverk med fyllningar som liksom den enkelt profilerade överliggaren är laserade i blågrönt. Runt fyllningarna finns lister målade i mörkgrönt, en kulör som återkommer i de låga socklarna. Bänkarna har psalmbokshyllor, klädkrokar och stoppade sittdynor. Bänkinredningen tillkom vid ombyggnaden 1840. De främre bänkraderna, som är svängda för att följa altarringens form, kortades vid restaureringen 193839 då koret utvidgades. Samtidigt ökades komforten genom att bänkraderna glesades ut och ryggstöden lutning justerades. 1976 avlägsnades bänkraderna under läktaren. Färgsättningen var vid en inventering av kyrkan 1920 vit med förgyllda detaljer, det vill säga samkomponerad med altaruppsatsen från 1884 och de då ombyggda orgelläktaren och predikstolen. Senare, troligen 1924, har de målats bruna och 193839 uppges bänkarna ha målats ljusgröna. Möjligen är det dagens blågröna kulör i fyllningarna som avses, om inte torde nuvarande färgsättning tillkommit 1957. I östra bänkkvarterets bakre rad finns en så kallad kyrktagningspall, vilken förr användes då en mor efter att ha fött barn återvände till församlingens gemenskap. Den låga pallen med stoppat knäfall är utdragningsbar på hjul och döljs annars under sittbänken.
Orgeln med två manualer och pedal är tillverkad 1959 av Werner Bosch i Kassel, Tyskland. Orgelverket är placerat bakom den orgelfasad som är integrerad i läktarbarriären och tillhörde den ursprungliga orgeln från 1883 av N.J. Modig. Den femdelade nyklassicistiska fasaden har synliga pipfält i tre högre och kopplade rundbågiga öppningar samt lägre, rakt avslutade sidopartier som flankeras av kannelerade pilastrar. Färgsättningen går i bruten vit kulör med förgyllda detaljer, däribland stiliserade växtslingor och lyror.
Kyrkan har två kyrkklockor i malm. Storklockan utgjordes ursprungligen av en medeltida klocka, troligen från 1200- talet, som köptes in från Hemmesjö kyrka i Småland och omgöts av K.G. Bergholtz & Co i Stockholm 1914. Vid samma tillfälle göts lillklockan, vilken enligt dess inskription skänktes av kamrer O. Olsson i Torneryd till minne av hans morföräldrar Jöns Bengtsson och Catharina Carlsdotter.
Bland kyrkans övriga inventarier av kulturhistoriskt intresse bör nämnas ett äldre golvur som är placerat i anslutning till koret. På vinden finns flera bevarade gravkors i trä från 1800-talet.