Interiör
Genom huvudentrén i väster nås vapenhuset. Golvet är belagt med kvadratiska kalkstensplattor och de putsade väggarna samt det brädklädda innertaket är vitmålade. Kyrkportens insida av lackad ek har tre halvfranska fyllningar per dörrblad. Mot kyrkorummet leder en rakt avslutad pardörr, även här med tre halvfranska fyllningar per dörrblad av vilka de övre har krysspröjs och hamrat glas. Dörrarna har blågröna ramverk, enkelt marmorerade fyllningar i ljus ockra samt detaljer i blågrått och rött.
Tornets bottenvåning under orgelläktaren utgör interiört en något smalare förlängning av långhuset och kyrkorummet. Golvet är belagt med kvadratiska golvplattor och i mittgången samt sidogången mot sakristian i söder ligger röda gångmattor. Bänkkvarteren står på upphöjda gråmålade brädgolv med svartmålad sockel. Väggarna är putsade och vitkalkade. Fönstren som sitter i djupa nischer har vitmålade enkla innerbågar i två lufter utan spröjs som följer ytterbågarnas korspost. Det plana brädade innertaket indelas av listverk i kassetter och är målat i grönt med detaljer i rött och blågrått. Centralt i varje kassett finns små enkla schabloner, även dessa i rött och blågrått. Orgelläktaren som nås via en trappa i nordvästra hörnet upptar hela tornets yta och vilar på fyra kolonner och åtta halvkolonner i marmorerat trä med oktagonala baser. Läktarbarriären är uppbyggd som ramverk med släta fyllningar med färgsättning enligt samma princip som på dörrarna mellan vapenhus och kyrkorum.
Koret avskiljs från långhuset av en spetsbågig triumfbåge och två trappsteg av kalksten. Golvet är delvis belagt med samma kalkstensplattor som i långhuset, delvis utgörs det av ett förhöjt trägolv med heltäckningsmatta. Väggar, golv och fönster är utformade lika långhusets men med hamrat glas i ytterbågarna. Östportens insida av lackad ek har tre fyllningar.
Sakristian i det medeltida vapenhuset nås via en pardörr lika den mellan vapenhus och kyrkorum. På insidan mot sakristian är dörren emellertid vitmålad och sitter i en rundbågig nisch. Golvet är belagt med rödbrun kvadratisk klinker, väggarna är vitputsade och innertaket är klätt med vitmålade hyvlade bräder av varierande bredd. Ytterportens insida är utformad lika västentréns. Det västra dörrfodret är förbyggt av lättväggar som inramar det sydvästra hörnet och inrymmer pentry och wc.
Tornets övre våning och vindarna nås från orgelläktaren där en trappa utmed västra tornväggen i ett panelklätt trapphus leder upp till tornvåningen. Rummet har obehandlat spontant brädgolv, tunt putsade och vitkalkade väggar och taket utgörs av klockvåningens öppna bjälklag. Södra delen av tornrummet är avdelat med en masonitklädd vägg. En trappa utmed västmuren leder upp till klockrummet som har samma ytskikt som tornvåningen men med brädklätt tak. Tornvinden nås via ytterligare en trätrappa i väster. Även här är golven belagda med spontade brädor och murverken tunt putsade eller slammade. Kyrkvindarna nås från tornvåningen genom en svagt stickbågig murverksöppning med karm utan dörrblad. Takstolskonstruktion som är dendrokronologiskt daterad till ca 1430 utgörs över långhuset av en saxkonstruktion i skrädd och dymlad ek. Långhusets gavelröste är murat med tegel i kryssförband som är vitputsat mot långhusvinden och oputsat mot koret. Öppningen mellan vindarna är även här svagt stickbågigt. Korets takstolar, även här i skrädd och dymlad ek, har hanband och snedställda stödben. På såväl långhusets som korets vindar ligger isoleringsmattor av mineralull.
Inredning och inventarier
Altaret utgörs av ett blockaltare i trä med liggande gråmålad panel. I sakristian finns ett enkelt altare anordnat mot fönstret i öster, med altarskiva i svart granit som vilar på murade konsoler.
Altaruppsatsen från 1760 av snidat och polykromt bemålat trä är tillverkad av den i Skåne välrepresenterade träsnidaren Johan Ullberg från Hurva, senare med verkstad i Finja. Ullbergs produktion av altaruppsatser och predikstolar följer ett tidigt etablerat formspråk, i den stil som något nedlåtande brukar kallas bondbarock, som han under sin nästan 40-åriga yrkesbana upprepar med mindre variationer. Nederst finns en svartmålad predella som här inte bär de bibelcitat som annars är vanliga för Ullberg. Altartavlan framställer Nattvardens instiftande i skuren relief och inramas av två spiralvridna kolonner med akantuskapitäl flankerade av friskulpturer med attributen ankare och fackla respektive palmblad och bok. Kolonnerna bär upp ett entablement som kröns av en kartusch med förgyllt bibelcitat omgivet av akantus och voluter. Kartuschen flankeras av två skulpterade putti med värjor och palmblad. Färgsättningen går i rött, grått, svart, blått och grönt samt förgyllning.
Den stickbågiga altarringen av okänd ålder är uppbyggd av svarvade balusterdockor som är marmorerade i ljus ockra med detaljer i rött och blågrått. Grindar finns i söder och norr. Även sockeln är marmorerad men i grått, rött och svart. Hand- och knäfall är klädda med blått tyg.
Predikstolen av snidat polykromt bemålat trä lär vara tillverkad kring år 1600. En snarlik predikstol finns i närbelägna Finja kyrka. Fyra av korgens fem sidor pryds av rundbågemotiv med snidade skulpturer föreställande evangelisterna med respektive attribut. Hörnen markeras av kolonnetter med korintiska kapitäl och förgyllda änglahuvuden. Överstycket har förgyllda bibelcitat. Färgsättningen går främst i varierande grå kulörer, delvis marmorerade, samt svart och förgyllning. Trappan med smala svarvade ståndare är ett senare tillägg av okänd ålder. I kyrkans underhållsplan nämns att predikstolen haft en baldakin.
Kyrkan saknar dopfunt och har istället ett dopfatställ i brunmålad ek med förgyllda lister. Cuppan är sexsidig med svängt understycke och skaftet bärs upp av tre volutformade ben.
Den öppna bänkinredningen tillkom 1924 och flankerar mitt- och sidogång i tre kvarter. Gavlar, ryggstöd och bänkskärmar är utformade som ramverk med släta fyllningar. De rektangulära gavlarna avslutas med en enkelt profilerad överliggare och fyllningarna är här rundbågigt avslutade. Färgsättningen är densamma som på bland annat innerdörrar och läktare, med blågröna ramverk, fyllningar i marmorerad ljus ockra och detaljer i gråblått och rött. Bänkarna har psalmbokshyllor, fotstöd, klädhängare och stoppade dynor klädda med rött tyg.
Kororgeln med 6 stämmor fördelade på en manual och pedal tillverkades 1983 av A. Mårtenssons orgelfabrik i Lund. På läktaren fanns tidigare en orgel, även denna av Mårtenssons, från 1949 som revs vid restaureringen 1990. Kyrkans tidigare orglar ska ha tillkommit 1886 och 1915. Kororgeln har öppet pipfält och orgelhus av gråmålad fur och plywood med detaljer i svart, vitt och förgyllning.
Kyrkan har två kyrkklockor i malm. Lillklockan som lär härstamma från 1400-talet saknar dekorationer utöver några enkla stavlister. Den hängde fram till tidigt 1800-tal i en fristående klockstapel. Storklockan göts av M. & O. Ohlsson i Ystad 1924 då tornet byggdes och pryds av friser med fyrpass och spetsbågar samt inskriptioner.
Bland kyrkans övriga inventarier av kulturhistoriskt intresse kan nämnas två psalmnummertavlor som sannolikt härrör från mitten av 1700-talet, utformade som asymmetriska kartuscher i provinsiell rokoko. Mycket snarlika psalmnummertavlor finns i närbelägna Röke kyrka. Under läktartrappan står en järnbeslagen kyrkkista och en fattigstock, båda av okänd ålder.