Interiör
Kyrkorummet utgörs av salkyrkans form med rektangulärt långhus.
Vapenhuset är beläget i tornets bottenvåning. Golvet täcks av kvadratiska röda tegelplattor, inlagda 19521953. I norr och söder finns smala öppningar till trappor med kalkstenssteg som leder till orgelläktaren. Väggarna är vitputade och taket utgörs av bjälklaget till överliggande våning. Portarna i väster är i ramverkskonstruktion med äldre kraftigt smidesgångjärn. Dörrarna i öster, som leder till kyrkorummet, är försedda med spegelindelning och målade i gula och röda nyanser.
Långhusets golv täcks av röda kvadratiska tegelplattor i likhet med vapenhuset. Bänkkvarterens golv ligger något högre och består av ett gråmålade äldre brädor. De putsade väggarna är vita, med på östra väggen utsparade målningar av Kristus och evangelisterna. Målningarna utfördes 1958 av konstnären Pär Siegård. De är signerade Pär Siegård 1958 Nils Möller. Fönsteröppningarna har sedan 19521953 kopplade fönsterbågar med en hel innerbåge. Innertaket är av trä, buret av dekorativt utformade rödmålade konsoler och däremellan vitmålade skivor, avdelade av taksparrarnas gråmålade lister.
Orgelläktaren i väster har en rak barriär med spegelindelning målad i rött och grått. Läktarunderbyggnaderna tillkom vid ombyggnaden 2004 och har på norra sidan två dörrar som leder till wc och personalutrymmen och i söder till sakristia. Sakristian med textilförvaring inreddes under läktaren i samband med ombyggnaden 2004. Läktaren nås via trappor i vapenhuset och läktargolvet består av ett gråmålat äldre brädgolv.
Korpartiet består av den ett steg högre belägna halvrunda altarringen, vilken är täckt av ett äldre gråmålat brädgolv.
Den ursprungliga sakristian var belägen i den femsidiga östavslutningen. Den avskärmas mot kyrkorummet och koret av ett skrank. Skranket är ursprungligt och försett med enkla dörrar som flankerar altaret. Sakristian har ett gråmålat brädgolv från 20032004 och väggar och tak är vitmålade. I taket finns en målad takrosett i blått, som troligen härrör från kyrkans byggnadstid. Sakristian nås även utifrån via en port i öster. Dörrbladet består av gråmålade stående brädor och är sannolikt från byggnadstiden.
Tornets övre våningar nås via den norra trappan till orgelläktaren och vinden över långhuset nås från tornets tredje våning.
Inredning och inventarier
Altaret är av trä och samtida med kyrkobyggnaden. Det är målat i grått och svart med förgyllda lister.
Altaranordningen utgör mittdelen av sakristieskranket och kröns av en rundbågig form samt avlutas upptill med en dekorativ list. I mittpartiet finns en Golgatascen med äldre skulpturer. Altaruppsatsen består av en kopia av Thorvaldsens Kristusskulptur, vilken flankeras av två äldre skulpturer av Petrus och Paulus, som tillhört en äldre altaruppsats.
Den halvrunda altarringen tillhör kyrkans originalinredning och har kraftiga svarvade balusterdockor med en bevarad äldre ljusgrå marmorering.
Dopfunten är medflyttad från den medeltida kyrkan och är tillverkad av sandsten omkring år 1200. Cuppan är försedd med en akantusranka och godronnerad undersida. Den fyrsidiga foten är skulpterad med lejonfigurer. Den är sekundärt bemålad i gulockra och grått. Den är tillskriven den s.k. Maglehem-Vitabygruppen.
Predikstolen är från 1858 och lär ursprungligen varit uppförd som en altarpredikstol. På originalritningen från 1846 är den dock placerad i långhusets nordöstra hörn. Den flyttades till sin nuvarande placering i långhusets sydöstra hörn i slutet av 1800-talet. Trappan tillkom i samband med kyrkans renovering 19521953 och korgens målningar utfördes 1958 av konstnären Pär Siegård.
Bänkinredningen är sluten i två kvarter och ansluter till ytterväggarna i norr och söder samt mot läktarunderbyggnaderna i väster. I öster har de en halvrund avslutning. Bänkgavlarna och luckorna är målade i rött och grått.
Den mekaniska orgeln är byggd 1893 av Knud Olsen i Köpenhamn med en gråmålad nygotisk orgelfasad, uppförd efter ritningar av arkitekt Herman Holmgren 1892. Spelbordet är placerat på orgelhusets södra sida.
Kyrkan har tre klockor. Storklockan är gjuten 1937. Lillklockan är gjuten 1444 och ytterligare en klocka, daterad till 1400-talet, är placerad i långhusets sydöstra hörn.