Interiör
Genom kyrkans huvudentré i söder nås vapenhuset som utgörs av ett vindfång under orgelläktaren. Golvet är belagt med rött rektangulärt tegel. Yttermuren är vitputsad medan väggen mot kyrkorummet utgörs av lockpanel målad i en ljust grå kulör. Även åt öster och väster finns panelklädda väggar och dörrar, vilka bland annat döljer läktartrappan och utrymmen för elcentral och städutrustning. Taket av breda tiljor utgörs av läktargolvets undersida, vilket ligger på kraftiga bjälkar målade i blågrön ton uppburna av klassicistiskt utformade pelare marmorerade i grågrönt. Ytterportens insida är klädd med breda plankor målade i ljust grå kulör och har smidda bandgångjärn. Pardörren mot kyrkorummet är av klarlackad furu och har tre speglar i vardera dörrblad.
Kyrkorummet utgörs av det medeltida långhuset och nykyrkan. Efter att altarplatsen flyttats till den norra muren har kyrkorummet givits en ny riktning, där nykyrkan kan sägas fungera som långhus och det ursprungliga långhuset istället utgör korsarmar. Golvet är belagt med samma röda tegel som i vapenhuset medan bänkkvarteren, som från tre håll riktar sig mot altarplatsen i de båda byggnadsdelarnas skärningspunkt, står på spontade furugolv. Sydost om altarringen, i det medeltida långhusets mittgång, täcker en stenhäll nedgången till en underliggande gravkammare. De putsade och vitmenade väggarna avslutas utan listverk mot vitmålade tunnvalv i trä. De inre dörrparen i väst- och östentrén utgörs av klarlackade fyllningsdörrar av ek. Fönstren i djupa rundbågiga nischer har gråmålade innerbågar av trä som tillkom på 1950-talet. I taket hänger mässingskronor och på väggarna sitter lampetter. Predikstolen är placerad i hörnet där nykyrkans östvägg möter långhuset. Nykyrkans södra del upptas av orgelläktaren som vilar på åtta klassicistiskt utformade träpelare marmorerade i grågrönt. Den framskjutande och tresidiga läktarbarriären är uppbyggd med ramverk och fyllningar samt ett senare adderat räcke i trä. Ramverken är liksom bjälkarna marmorerade i samma blågröna ton som återkommer i kyrkbänkarna, medan fyllningarna är marmorerade i ljusgrått. Färgsättningen accentueras av rödmålade profiler.
I nordost finns en stickbågig murverksöppning mot det Lillienbergska gravkoret, vars övervåning idag fungerar som sakristia. Gravkoret har vid inventeringstillfället inte kunnat besökas och följande beskrivning utgår från tre fotografier samt en kortare beskrivning i kyrkans vård- och underhållsplan från 2006. Sakristian är placerad fyra trappsteg över kyrkorummets golvnivå och nås via en stickbågigt avslutad fyllningsdörr av ek. Golv och tak utgörs av omålade breda tiljor, troligen furu. Öster om dörren mot kyrkorummet finns en likadan dörr som leder till ett mindre förvaringsutrymme. Sakristians möblemang, med skåp, hylla, bord och lösa stolar, är liksom innerbågarna och ytterbågarnas insida målade i samma blågröna ton som bland annat bänkinredningen. Fönstren är dessutom försedda med galler. I sakristian finns även delar av kyrkans tidigare altarpredikstol. Bottenvåningen är fortfarande inredd som gravkor med åtta kistor och en likvagn från 1700-talet.
Bårhuset har liksom gravkoret inte kunnat besökas vid inventeringstillfället och dess interiör finns heller inte beskriven eller fotograferad i vård- och underhållsplanen.
Inredning och inventarier
Altaruppsatsen i empirestil tillkom vid omdaningsarbetena 1836 och var ursprungligen utformad som en så kallad altarpredikstol med samkomponerat altare och predikstol. Idag återstår själva uppsatsen, uppbyggd av två engagerade kolonner samt ett framskjutande halvrunt ljudtak. Kolonnernas kapitäl kröns av förgyllda kulor med kors och ljudtaket av en förgylld sol. Altaruppsatsen är marmorerad i ljust grått medan dekorativa detaljer som tandsnittsfris och meanderbård är utförda i förgyllning mot röd botten.
Mellan kolonnerna fanns tidigare predikstolen med ingång från sakristian, nuvarande bårhuset. Muröppningen är idag igensatt och här återfinns istället kyrkans triumfkrucifix från 1400-tal eller tidigt 1500-tal. Framför altaruppsatsen står ett altarbord i trä målat i grå kulör.
Den halvrunda altarringen är utförd i trä målat i en ljust grå kulör. Barriären är utformad som ett gallerverk av krysställda spjälor. Under handfallet, som liksom knäfallet är klätt med rött tyg, löper en förgylld tandsnittsfris mot röd botten. Altarringen har grindar åt öster och väster.
Predikstolen i polykromt bemålad ek från 1606 har femsidig planform där en av sidorna utgör öppning mot trappan. Korgens övriga sidor pryds av fält med snidade figurframställningar av de fyra evangelisterna i rundbågenischer. Hörnen markeras av kolonnetter på volutformade konsoler med änglaansikten. Det övre listverket har förgyllda textband på svart botten medan korgens botten är svängd mot den smärta foten. Predikstolen såldes på auktion efter att församlingen vid 1836 års ombyggnadsarbeten införskaffat en altarpredikstol, vilken numera är placerad i sakristian. 1912 återköptes emellertid predikstolen från en antikvitets- och timmerhandlare i Hallaröd, varpå den placerades i långhusets nordvästra hörn. Sin nuvarande placering fick den i samband med restaureringen i början av 1950-talet, då den också återfick sin ursprungliga färgsättning av konservator Osvald Owald.
Ovanför predikstolen hänger en hexagonal baldakin, uppbyggd av profilerade listverk som pryds av förgyllda textband och tandsnittsfris. Överstycket kröns av medaljonger med änglaansikten. I ljudtakets mitt hänger en förgylld duva.
Mittemot predikstolen, på andra sidan nykyrkans mittgång, står den romanska dopfunten tillverkad Höörsandsten. Cuppan är kvadratisk och de fyra sidorna pryds av sexbladiga rosetter i rundbågiga fält som flankeras av repstavar. I överkant löper en palmettfris och repstavar. Foten är lika bred som cuppan och är timglasformad med en kraftig vulst vid midjan. Till skillnad från cuppan, som är omålad, är foten marmorerad i grå sandstensimiterande kulör. Över dopfunten hänger en baldakin med snarlik utformning som den över predikstolen.
Den öppna bänkinredningen som tillkom 1901 ritades av arkitekt Folke Zettervall. Gavlarna har ett eklektiskt formspråk med klassicistiska grundelement som doriska kolonnetter, kannelyr och tandsnitt, samtidigt som sidostyckenas svagt svängda form och de den skurna växtornamentiken som kröner gavlarna har tydliga drag av jugend. Ryggstöden är liksom skärmväggarna mot altarplatsen uppbyggda som ramverk klädda med stående panel. Bänkinredningen är marmorerad i blågrönt, med ett fåtal av gavlarnas detaljer accentuerade i vitt. Bänkraden närmast predikstolen har en egen utformning, vilket ger den karaktär av herrskapsbänk. Bänken är sluten, där en dörr från kyrkans tidigare bänkinredning, möjligen samtida med predikstolen, har återanvänts. Skärmväggen har fyllnadsspeglar med rödmålad profil och avslutas upptill av ett gallerverk i samma röda kulör. I kompositionen ingår även en vinge från kyrkans tidigare altaruppsats från 1600-talet, framställande en naturalistisk kvinnofigur. Bänkdörren och altarvingen adderades vid restaureringarna på 1950-talet.
Den nuvarande orgeln tillverkades 1958 av Fredriksborgs Orgelbyggeri, Hilleröd, Danmark, med delvis återanvända stämmor från kyrkans tidigare orgel som tillverkades på 1870-talet av A.V. Lundahl, Malmö. Orgeln har 11 stämmor fördelade på två manualer och bas. Den sjudelade fasaden med synliga pipor, varav de i pedaltornen är utförda i koppar, kan möjligen vara ritad av arkitekt Eiler Græbe.
Kyrkans två kyrkklockor som hänger i den fristående klockstapeln ringdes fram till 1976 för hand. Storklockans ålder är okänd men den är omgjuten såväl 1686 som 1707, vid det senare tillfället av Lars Wetterholtz i Malmö. Lillklockan, som är skänkt av släkten Lillienberg, göts av Andreas Wetterholtz i Malmö 1728.
Bland kyrkans övriga inventarier bör nämnas triumfkrucifixet i ek från 1400-talet, ett flertal epitafier, den tidigare altarpredikstolen, en likvagn från 1700-talet samt ett votivskepp från 1920-talet.