1952-53 uppförde MKB, vid korsningen av Köpenhamnsvägen och Mariedalsvägen, ett hus som fick benämningen "Boggivagnen" på grund av sin tågvagnslika form. Det har en påtagligt mer progressivt modernistiskt uttryck än husen i kvarterets södra del.
Huset var ett av de första som arkitektparet Jaenecke & Samuelson ritade tillsammans, men endast Jaenecke har signerat ritningarna. När huset stod klart flyttade de in sitt arkitektkontor i översta våningen. Arkitekterna hade ambitionen att ge sina byggnader en egen identitet vilket här ledde till den ovanliga takform som gav huset sitt namn.
I likhet med arkitekternas andra hus från samma tid är betongkonstruktionen vitmålad och synlig i fasaden. Facken mellan dessa är fyllda med rött tegel, vilket kan föra tankarna till korsvirkeshus. Det maskinslagna stavteglet från Veberöd har staplats utan förband för att markera dess karaktär av beklädnad. Det välvda taket är klätt med papp.
Lägenhetsstorlekarna är varierande. Genom att omväxlande förlägga lägenheternas kök och vardagsrum mot gata respektive gård har man undvikit att huset fått baksida. Husets planlösning med mörka trapphus mitt i huset och två stora trerumslägenheter och två minimala enrumslägenheter per trapphus var relativt ovanlig för tiden.
I vinkel mot byggnaden finns en envånings byggnad med läkarmottagning. Dess fasad har också betongkonstruktionen synlig men i facken ut mot gatan finns en utsmyckning med modernistisk mosaikkonst utförd av konstnären Ingvar Engdal.
Tio år efter uppförandet av det första huset upprepade arkitekterna formen i ett liknande femvåningshus. Detta byggdes samman med en bilhall i ett plan och ett punkthus i tretton våningar. Byggnaderna som uppfördes med samma fasadstruktur som huset från 1953. Byggherren var liksom tidigare MKB.
"Boggivagnarna" ligger indragna från Köpenhamnsvägen och avskärmas av buskage och en parkeringsplats. Inne på gården finns ett underjordiskt garage. På gårdssidan finns arkader längs första våningen.