Blacksta kyrka omges av en kyrkogård som har utvidgats i flera etapper. Den äldsta delen närmast omkring kyrkan har kvar ursprunglig sträckning i söder, väster och norr. Dess ursprungliga, östra begränsning markeras av en putsad stiglucka öster om kyrkan, vilken idag står mitt på kyrkogården.
År 1902 invigdes en ny kyrkogård i en backe öster om kyrkan. Kyrkogården visade sig dock vara dåligt dränerad och så vattensjuk att endast ett fåtal begravningar ägde rum innan den lades i träda. Den nya kyrkogården återinvigdes först 1953. För att möta behovet av gravplatser utvidgades istället den gamla kyrkogården åt öster, troligen i två etapper. För att möjliggöra detta revs den gamla skolbyggnaden och en ny uppfördes söder om kyrkogården. På en bild från 1926 löper kyrkogårdens bogårdsmur omedelbart väster om klockstapeln och i förgrunden ses grunden till den då relativt nyligen rivna skolbyggnaden. Nästa utvidgning lär ha gjorts 1929, då kyrkogården fick nuvarande utsträckning.
Båda kyrkogårdarna omges av en kallmurad bogårdsmur i samtliga väderstreck. Vid kyrkogården runt kyrkan växer en häck innanför muren i söder och väster. På kyrkogården och utanför muren växer enstaka äldre träd.
I väst leder en murad, putsad stiglucka från 1757-58 in till kyrkans huvudingång. I passagen har stigluckan en stickbågig nisch på vardera sidan. Stigluckan som ursprungligen har stått i den östra kyrkogårdsmuren är murad och putsad och möjligen äldre än den i väster. Båda stigluckorna täcks av sadeltak med rött, enkupigt taktegel.
På kyrkogården löper en grusgång i öst-västlig sträckning söder om kyrkan med en kortare utstickare åt norr öster om koret. Planerna framför kyrkans huvudingång och vid klockstapeln är också täckta med grus.
På den äldre delen av kyrkogården finns en del gravvårdar från tidigt 1800-tal. Kyrkogårdens minneslund är anordnad på den nya kyrkogården i backen öster om kyrkan.
I den äldre kyrkogårdens nordvästra hörn står kyrkans klockstapel, vilken kraftigt reparerades år 1732 och försågs med en klockformig huv 1804. Stapeln är av en så kallad bocktyp som är vanlig i Södermanland. Stapeln stod fram till utvidgningen 1929 utanför kyrkogården. Klockstapelns tre lodräta hjärtstockar är klädda med näbbspån. Huven är klädd med kyrkspån. Takfallens nedersta skift har rundad nederdel, övriga rak.
Topografiska arkivet, Sörmlands museum.
Sörmländska kyrkor 52, 1944
Dag Forssblad, inventeringstillfället 2006.