Jenny Tanner var född 1884 i Malmö. Dotter till Salomon Eberhard Sörensen och Emma Frederikke Krog, syster till Arnold.Familjen bodde först på S:t Petri kyrkogata 3 men flyttade senare till Limhansgatan där fadern hade köpt en tomt. Hit flyttades en byggnad som varit uppförd på Industriutställningen 1896 och som nu byggdes om till bostad. Villan döptes till Quisiana, vilket betyder "här hämtas hälsa". Salomon var mycket konstintresserad och många kända Skandinaiska konstnärer och arkitekter besökte hemmet, bland annat släktingen Christian Krogh. I familjens gästbok kan man se att även Carl Larsson besökte familjen 1913. Han skrev: "När jag hädanefter, då och då, för min inre syn ser ett par vänligt vackra, kloka ögon och en leende, god mun, så är det Jenny/dottern/Sörensens slanka, fina gestalt som skrider förbi...Tack du kära tös för all din vänlighet inder den tid jag var din fars gäst. Quisiana den14 november 1913, Carl Larsson".
Väinö Tanner var stadsgeolog i Helsingfors. Gift med Jenny Salomon-Sörensen, far till Eric Tanner(stupad i Finska fortsättningskriget vid 26 års ålder). Familjen bosatt i Grankulla utanför Helsingfors, I Köpenhamn ca. 1915-18 och i Bukarest 1918-1919. Väinö var professor i Helsingfors men sa upp sig senare och flyttade till Helsingborg med hustrun på 1940-talet. Då hade Erik stupat i Finska fortsättningskriget och blivit begravd i Helsingfors. När paret flyttade till Helsingborg tog de med makens föräldrars urnor och Erics kvarlevor och åter begravde på Råå kyrkogård. Väinö arbetade på Skånska cement i Limhamn. Han utförde även forskningsarbete på kalk i Ignaberga och fick hjärtslag på en tågstation på väg dit.
Jenny har skrivit om sina vildmarksupplevelser i skriften "Tältliv i Nord Skandinavien". Hon inleder: !Det är välknappast många danska damer, som känna till lägerliv i norra Slandinaviens ödemarker. Men jag är övertygad om, att den, som först en gång varit med om sådana vildmarksfärder och prövat, vad det vill säga att komma riktigt i kontakt med den storslagna naturen där uppe, alltid drages tillbaka till friluftslivet där lpngt borta, utanför kulturens råmärlen."