Interiör
Via huvudingången, i den södra delen av nykyrkan, leder en korridor med slätputsade och ljust målade väggar mot kyrkorummet. Golvet är lagt med mörkgrå kalkstensplattor. Kyrkorummet omfattar den norra delen av nykyrkan och den mot nykyrkan tvärställda, medeltida byggnaden. Kyrkorummets väggar och valv är slätputsade och vitmålade. Valven över nykyrkan och långhuset samt korets västra valv är alla högresta och spetsbågiga. Korgolvet ligger två trappsteg över långhusets och upptas till största delen av en ovalt formad altarring. Altaruppsatsen kompletteras av ett bakomliggande altarskrank och tillsammans avskärmar de sakristian som ryms i den östra delen av koret. I sakristian är det medeltida, något flackare, valvet med bemålning bevarat. Målningarna består dels av kvadermålningar, dels av helgonfigurer och blomstermotiv. I öster är Kristus som allhärskare Majestas Domini - återgiven. Mitt på den östra väggen finns ett dörrparti med dubbla, blankpolerade dörrar i furu med ett ovanliggande snidat emblem för Gustaf III. Dörrparet leder via ett vind-fång till den östra koringången. Till höger om dörren, på väggens nedre del, finns en piscina i en nisch.
Kyrkorummet domineras av bänkinredningen från 1900-talets första decennium som har en mörk träfärg med röda och blågröna accentkulörer. I den västra delen av långhuset, tillika tornets nedre våningar, finns en orgelläktare i samma utförande och färgsättning som bänkinredningen. Läktaren bärs upp av smala träpelare och har ett synligt och dekorativt golvbjälklag. Läktarfronten bryts upp av ett orgelpositiv. I väster leder ett dörrpar till en mindre förhall, vidare till västporten.
Från orgelläktaren leder en trätrappa vidare upp till tornet. Den utvändiga murade trappan används inte längre. Tornet har ett gråstensmurverk med utdragna fogar av kalkbruk. Klockvåningen har ett dubbelt golvbjälklag och en ålderdomlig takstol. Vinden över långhus och kor nås via nykyrkan. Vinden rakt ovanför nykyrkan har ett brädgolv och får dagsljus från ett stort runt fönster i söder. Över långhus och kor är vinden mycket svårtillgänglig. Takstolarna över koret är ålderdomliga. Den östra korgaveln är regelbundet murad av natursten och rikligt skolad med tegelskärvor. Runt ljusinsläppet är muren av tegel.
I den södra delen av nykyrkan finns en församlingssal som inretts under sent 1900-tal, med heltäckningsmatta och innertak av furu. I anslutning till denna finns också RWC och kapprum samt uppgång till vinden över korsarmen, långhuset och koret.
Inredning och inventarier
Altaruppsatsen är sammanbyggd med altaret och omfattar även ett bakom-liggande altarskrank. Alla delar är tillverkade av ek i nygotisk stil. Det mörka träet har detaljer målade i rött och blågrönt. Altaruppsatsen utgörs av en triptyk, ett tredelat motiv, med en central målning av Jesus som stiger upp ur graven, flankerad av två mindre målningar. Uppsatsen har ett rikt snidat masverk med tinnar och blomstermotiv. Delar av altaruppsatsen och altaret kan möjligen vara från 1800-talets ombyggnad. Altartavlan tillkom dock 1909.
Altarringen har en avlång form i öst-västlig riktning och är liksom övrig inredning i koret tillverkad i ek med accenter i rött och blågrönt på de svarvade balusterdockorna. Knäfallet är klätt med en gråblå textil. Altarringen är sannolikt från 1800-talets renovering.
Predikstolen med tillhörande baldakin är från 1909 möjligen med bevarade delar från 1800-talet. Korgen är sexsidig och vilar på en flersidig pelare med bredare fot och utkragande överdel. Nedtill på korgen löper en dekorativ bård med rundbågar, trepassformer och franska liljor. Sidorna på korgen, liksom på räcket till trappan, är indelade i fyllningar med snidade papyrusliknande motiv. Korgen avslutas upptill med ett utkragande listverk. Baldakinen är åttkantig med fialer som markera varje hörn och däremellan samma sorts bård som på korgens undersida. Mitt på baldakintaket finns en kronliknande konstruktion som döljer upphängningsanordningen. Både predikstol och baldakin är tillverkade i ek med detaljer i blågrönt, rött och förgyllning.
Dopfunten står mot den södra sidan av triumfbågen, i koret. Funten har en åttkantig grundform med snidade fyrpassmönster kring cuppan. Den vilar på en stadig utkragande fot med åtta samla, svarvade kolonner som håller cupp-an. Till funten hör ett dopfat och ett kupolformat lock vilket används som baldakin med nedpendlad duva samtliga i mässing. Dopfatet är från 15-1600-talet medan locket är från 1719. Duvan som hänger i locket är från 1933.
Bänkinredningen är från 1909 och består av öppna bänkar med profilsågade gavlar med snidade detaljer. Bänkgavlarnas överstycken har detaljrikt snidade akantusmotiv i relief och avslutas upptill av en trepassform. Inredningen är tillverkad i ek med detaljer i rött blågrönt. Inredningen är i nykyrkan uppdelad i tre kvarter, i långhuset i ett kvarter längs norra väggen och två kvarter längs den södra sidan. Framför varje bänkkvarter finns bänkskärmar utsmyckade med snidade fyllningar.
Orgeln är från 1957 med orgelfasad ritad av arkitekt Torsten Leon-Nilson. Den ersatte en äldre orgel i nyklassicistisk utförande. Fasaden har ett modernistiskt formspråk men bär ändå ett eko av den nyklassiska indelningen med de yttre pipfälten som lutar inåt, mot instrumentet. De mittersta pipfälten är rektangulära. Ett ryggpositiv med tre pipfält sitter mitt i läktarbarriären. Fasaden är målad i grått, gult och grönt.
Storklockan av malm är ursprungligen från 1350 men gjöts år 1855 om av Gabriel Olof Fredriksson från Kristianstad. Lillklockan, ursprungligen från 1640, är omgjuten hos A. Beckman & Co i Stockholm år 1890.
Övrigt ett triumfkrucifix i ek, daterat till 1300-tal, är placerat på nykyrkans södra vägg.