Bottenvåningens lilla kammare och den större stugan har plankgolv med upp till 30 cm breda plankor, medan köket och farstun har brädgolv. Timmerväggarna är invändigt lerklinade. På lerkliningen har väggarna målats med olika tekniker. Farstun är stänkmålad från golv till tak med svarta och vita stänk på en ljusgrå botten. Stänkmålning av samma utförande som i farstun finner man i kammaren och stugan, dock endast upp till en mörkbrun bröstningslist i höjd med fönstrens nederkant. Övre halvan av stugans och kammarens väggar har schablonmålat mönster, som tagits fram genom framskrapning av äldre färglager. Dokumentationsytor finns i båda rummen. Kammarens schablonmönster är rött och blått på vit botten. Stugans väggar är gulockrafärgade med schablonmönster i svart, ljusgrått och rött. Kökets väggar är målade från golv till tak i en ljusgul kulör.
Av bottenvåningens rum har endast kammaren innertak. I övriga rum utgörs innertaket av undersidan av vindsvåningens brädgolv, varvid de tvärgående bjälkarna är synliga i dessa rum. Såväl brädtak som synliga bjälkar är vitmålade i samtliga rum.
Golvlisterna i byggnaden är 18 cm höga, vitmålade och oprofilerade, så när som på en lätt fasning av listens överkant. Taklister finns i samtliga rum utom farstun, och är kvartstavprofilerade i nederkant. Kökets och kammarens taklister är något lägre än taklisten i stugan. I köket är taklisten vitmålad, medan taklistema i kammaren och stugan är berlinerblå med kvartstavprofileringen målad i kromgrön kulör. De invändiga dörr- och fönsterfodren uppvisar många olika utseenden, allt ifrån enklare, nästan helt oprofilerade typer till profilerade foder av 1700-talskaraktär.
I kammaren finns en putsad rörspis, i stugan en öppen spis och i köket en ugn med järnspis märkt "IDUN No 1". Denna järnspis har ersatt den tidigare järnspisen av fabrikat "Alex Keiller, Göteborg", som numera finns i delar i ett förrådsutrymme på Logården, Odensåker.
Byggnadens innerdörrar utgörs med undantag av en bräddörr mellan kök och kammare av låga. halvfranska fyllningsdörrar med kammarlås. Dörrarna har en större och två mindre fyllningar och förefaller vara från 1700-talets senare hälft. Såväl dörrblad som foder är målade i en mycket ljust grå, nästan vit kulör.
Från köket leder en enkel trätrappa via en trälucka i bjälklaget upp till vindsvåningen, som är oinredd. Vindsvåningen är avdelad i två rum genom en timrad mellanvägg. Mellanväggen har en dörröppning med välbevarade, karnisprofilerade dörrfoder. Även vindsfönstren har välbevarade profilerade foder. Vindsvåningens dörr- och fönsterfoder är målade med en tunn, ljusgrå färg. På ömse sidor om vindsfönstren har vertikala förstärkningsbjälkar skruvats fast i timmerväggen.
Källor:
Mikael Hedin & Ulf Larsson "Klockarbolet, byggnadsdokumentation" Skaraborgs länsmuseum och länsstyrelsen i Skaraborg 1993.
Benny Lönn "Odensåkers klockarebol, från backstuga till kulturminne" Odensåkers hembygdsförening 1984-85.