Kyrkorummet täcks av en öppen takstol och väggarna är målade i vitt. Överst kröns väggfältet av målade språkband.
Koret markeras genom det putsade trävalvet och de höga gotiska fönstren med glasmålningar är typiska för kyrkans byggnadstid. Ursprungligen var korets väggar bemålade med motiv av bland annat lekande keruber och molnskyar, och väggarnas nedre del omslöts av en draperimålning. I samband med restaureringen år 1955, under ledning av Einar Lundberg (1889-1978), målades korets ursprungliga dekorationer över och några mindre fönster sattes igen. Istället fick konstnären Erik Stenholm i uppdrag att dekorera koret med moderna målningar. Korvalvet målades mot norr och söder med motiv, föreställande Herdarnas syn och Uppståndelsen. Cirka tio år senare dekorerades även korväggarna med målningar av samma konstnär, denna gång föreställande Den barmhärtige samariten och Kristi dop. Under renoveringen målades hela interiören om i ljusa färger, i motsats till den dovare färgskala inredningen tidigare haft. Sedan 1950-talets renovering är korgolvet upphöjt och belagt med kalksten. På långhusgolvet ligger däremot en linoleummatta.
Altarringen och predikstolen hör till kyrkans originalinredning. Även bänkarna är ursprungliga, men ändrades och flyttades i samband med renoveringen 1955 så att en mittgång uppstod. Den nuvarande orgelläktaren och orgeln tillkom i och med 1955 års renovering. Läktarbarriären verkar kompakt, med den vertikalt ställda panelen, utan dekoration. Orgelns höjd och utförande har anpassats till det stora rundfönstret i väster. Orgeln är byggd av Åkerman & Lund 1955 och hade ursprungligen tolv stämmor, men har senare utvidgats med ytterligare tre stämmor. Under läktaren dekoreras kyrkorummet av tre moderna glasmålningar som utfördes av konstnären José Samson 1966.
Ett ursprungligt dörrparti i kyrksalens sydvägg leder till samlingssalen med intilliggande kök samt kapprum. Rummen har moderniserats med nya ytskikt och möbler. Samlingssalen präglas av ljus och luft tack vare att flertalet fönster vetter mot väster.
Inventarier
På korväggen, ovanför altaret, hänger ett krucifix i gips, tillverkat av skulptören Carl Johan Dyfverman, och förvärvat då kyrkan uppfördes. Ursprungligen var krucifixet vitt men i samband med 1950-talets restaurering färgsattes det för att mer påminna om de medeltida triumfkrucifixen.
Kyrkans äldre dopfunt i trä tillverkades av församlingsbor och står numera i sidoskeppet. I samband med den stora renoveringen under 1950-talet skänktes en ny dopfunt till kyrkan. Denna är huggen i vit marmor av skulptören Bengt Härdelin. Dopfatet utfördes av silversmeden Bengt Liljedahl. 1930 avtäcktes ett epitafium till Carl Alms minne, placerat i kyrksalen.
Kyrkans kalk, patén, vinkanna och oblatask i silver, tillverkades 1948 av Arnold Karlström. Kyrkans äldsta textil är en mässhake från 1925, en vit skrud med broderier. Under 1950- och 60- talet försågs kyrkan med ytterligare textilier.
Uppgifterna är sammanställda av Stockholms läns museum 2007.