I kyrkan ligger golv av polerade kalkstensplattor. Väggarna är vitputsade liksom kyrkorummets träunnvalv. Mellan väggar och valv löper en profilerad list. I södra långhusväggen finns ett medeltida konsekrationskors målat i rött inom en cirkel Lite längre fram i samma vägg finns en nisch, vilken kan ha ingått i ett tidigare sidoaltare eller ett skåp för förvaring av det invigda nattvardsbrödet. Glasmålningar sattes in i samtliga korfönster 1928 och utfördes efter konstnären Per Månssons teckningar. Två av glasfönstren togs bort 1994. I ett av altarbordens framstycken är den gamla (troligen 1200-tal) altarskivan av kalksten vertikalt inmurad.
Den stickbågiga portalen mellan långhus och vapenhus är kyrkans äldsta dörröppning.
Vapenhusets brädtak har dekorationsmålningar av moln och änglar, vilka är utförda av målaren David Schwenk 1712.
Bänkinredningen, vilken är uppdelad på fyra bänkkvarter, är från 1943 med bevarade gavelpartier från 1910-års bänkinredning. I de två främre kvarteren förkortades bänkraderna 1994 och dörrarna togs bort. Bänkinredningen är sedan 1994 målad i starka färger av gult, rött och blått. Fyllningarna är marmoreringsmålade i klarblått. På läktaren, som till stor del härrör från 1804 -1807, är snickerier såsom pelare, tak och läktarbarriär gråmålade. Läktarbarriärens tre liggande fyllningar är svampmålade i rött med förgyllningar på listverk. Mot sidorna, ovanför läktarbarriären, är snickeridekorer med en kerub åt vartdera håll.
Predikstolen i bondbarock skänktes till kyrkan 1685 av fru Anna Cronström till Balingsta. Kristusbilden högst upp är försedd med segerfana. Korgens fyllningar pryds av bilder av Kristus och de fyra evangelisterna. Mellan 1815 och 1943 var predikstolen övermålad i vitt och guld, men de ursprungliga färgerna är numera framtagna.
Nuvarande orgel med 26 stämmor tillkom 1968. Orgeln, som är byggd av Bruno Christensen & Sønner i Tinglev i Danmark, bevarar i stort sett fasaden från 1868.
I tornet hänger två klockor. Lillklockan göts 1688 och har inskriptionen "Frukta Gudoch ära konungen". Ursprungligen hängde den i klockbocken som stod på den lilla bergsknallen strax söder om kyrkogården. Storklockan göts av Joh. A Beckman & Co när tornet byggdes 1878.
Övriga inventarier
Kyrkans förnämsta inventarium är altarskåpet. Det tillverkades säkerligen i Nordtyskland, med största sannolikhet i Bernt Notkes verkstad omkring 1480. Det framställer 13 scener ur passionshistorien. Fem scener är skulpterade, resten är målade. Skåpet donerades till kyrkan av herrskapet Svart på Gladö, vilka även finns avbildade på skåpsdörrarnas utsidor. Mellan altarskåpet och altaret finns en predella, som tillkom 1994. På korgolvet står ett mobilt altarbord av rödmålat trä som även det är från 1994. Lösa knäfall i samma stil finns, vilka tas fram vid behov. Mellan koret och långhuset hänger ett triumfkrucifix, tillverkat och upphängt här 1943. Det är en kopia i mindre skala av ett krucifix som hört till Skönberga kyrka i Östergötland, nu i Historiska museet.
Kyrkan äger ljuskronor av mässing från 1600- och 1700-talen, vilka har donerats till kyrkan av privatpersoner. Den största kronan med två åttpipiga ljuskransar är skänkt 1668 av fru Margareta Gyllenroot till Vistaberg. Av ljuskronorna hänger två i koret, en i långhusets bakre del och en i tornrummet. Kyrkan äger även ett par fempipiga ljusarmar av malm från 1600-talet och sex ljusplåtar från 1700-talets första hälft samt fyra par tennstakar av olika typer. Över läktaren hänger två kristallkronor, skänkta till kyrkan i slutet av 1700-talet. Ovanför bänkraderna i kyrkorummet hänger förgyllda armaturer ritade av Uno Söderberg vid 1994-års restaurering.
Timglaset med fyra glas som sitter på predikstolen inköptes 1785. På kyrkorummets södra och norra långhusväggar hänger fem vapensköldar från 1600-talet. En oljemålning som föreställer Kristus på korset är nu placerad på södra långhusväggen, men under 1800-talets första del hängde den ovanför altarskåpet som "övre altartavla".
I vapenhuset finns en cirka två meter hög spegel i rokoko. Spegeln som skänktes till kyrkan 1804 försågs sedermera med en svartmålad träskiva istället för spegelglas och tjänstgjorde som psalmtavla till 1928.
I tornrummet står dopfuntsfoten från 1100-talet samt två gravstenar från 1200-talet eller 1300-talets början. En brudbänk från 1661 har numera också sin plats i tornrummet. Den stod ursprungligen i koret och användes vid vigselgudstjänster. Ryggstödet är fällbart vilket gör att brudparet först kunde sitta vända mot altaret och sedan mot församlingen, utan att behöva flytta på bänken.
1987 togs nytt kyrksilver i bruk. Det är utfört av silversmed Rolf Persson och ersatte tidigare silver, vilket försvann vid en stöld 1985. Bland det stulna silvret fanns föremål från 1600-talet och framåt. Kyrkan äger tre brudkronor varav en är från 1800-talet, och två från 1900-talet.
Äldst av kyrkans textilier är ett par fragment av brämet till en korkåpa från medeltiden.. En mässhake av sidenbrokad med mönster av vågformiga rankor i silver skänktes till kyrkan 1683 av Henrik Flemming, som givit namn åt gården Flemingsberg, förut benämnd Andersta. Från 1777 finns en mässhake i röd sammet med guldgaloner.
Uppgifterna är sammanställda av Stockholms läns museum 2007.