Text i dokument <itemDescription> |
-
RA 588 81-03 Gen.nr Saml.nr 88.13.1 Dep.nr Förems'fräfat med kant, kebe-ke mbue. Fatet används vid tillredning av maniok. Efter det att manioken legat i vatten under 5 dygn avlägsnas barken och rötter...
Visa hela
RA 588 81-03 Gen.nr Saml.nr 88.13.1 Dep.nr Förems'fräfat med kant, kebe-ke mbue. Fatet används vid tillredning av maniok. Efter det att manioken legat i vatten under 5 dygn avlägsnas barken och rötterna hackas med kniv. Därefter bearbetas bitarna på detta fat, antingen med händerna eller med ett blags kavel.till ratt konsistens. Degen formas sedan -.vi- - - •--Ö. • Ö as in i-blad. Längderna placeras i ett lprkärl och kokas. Diameter: 66 cm, höjd: 7,5 cm, innerkantens nöjd. 6 cm. Insaml av I Ä4 1950-talet Eric Rylin Gåva/Up av lAr1988 Prof •ture Lagercrantz, Uppdla Lokal Zaire Stam Sakata unt Mag Kons/Vård Neg.nr !Bild nr 1Dia nr övrigtE riC Bylin: Sakata. SEU XXV, Uppsala 1966. fig. 7, plansch III,p. 85, text pp 86f. ETNOGRAFISKA MUSEET, Göteborg Etnogr. XIMISK [ocr]
Stäng
|