Interiör
Vapenhuset innanför entrédörrarna har golvbeläggning av rektangulära grå kalkstensplattor och en låg golvsockel i samma material. Du ljusgula väggarna och det vitmålade plana innertaket är utförda i skivmaterial, sannolikt gips. Via en dörrlös muröppning i öster och en enkeldörr nås församlingssalen, medan en helfransk pardörr i målat trä, eventuellt bok, i norr leder in till kyrkorummet och en enkeldörr i samma utförande till väntrummet i väster.
Entrén till kyrkorummet sker i sydöst och det rektangulära rummet har riktning mot altaret i väster. Rummet präglas av den höga takhöjden samt det generösa och jämna norrljuset. Golvbeläggningen är densamma som i vapenhuset medan väggarna är spritputsade och målade i vitt. Utmed samtliga väggar utom den östra löper en kraftig balk med ytbehandling lika väggarnas, på vilken 30 väggarmaturer i mässing med en övre och en undre ljuskälla är monterade. Det svängda taket är klätt med omålad panel och bärs upp av kraftiga limträbalkar som vilar konformade konsoler. Rummet är möblerat med lösa stolar och i lågdelen mellan väntrum och sakristia även med ihopfällbara bord. Här finns även diverse föremål kopplade till barnverksamhet. Dörrarna till väntrum och sakristia har samma utformning som beskrivits för vapenhuset, medan dörrbladen på nödutgången i söder är klädda med skivmaterial i omålad furu. I nordöstra hörnet, invid kyrkorgeln, leder en slät vit dörr till vaktmästeriet.
Sakristians golv är belagt med en röd heltäckningsmatta medan väggar och tak är vävklädda och vitmålade. De tre fönstren i söder har blyspröjsade innerbågar av omålad furu. Södra väggen upptas av fast skåpsinredning med en centralt placerad enkel altarplats, allt i omålad furu. Altarnischen har bakom ett mindre krucifix ett ljusinsläpp som genom ett litet vertikalt ljusschakt är sammanlänkat med den lilla kvadratiska glugg som syns exteriört. Rummet är i övrigt möblerat med bord och lösa stolar.
Väntrummets golv är belagt med röd kvadratisk klinker, de släta väggarna är målade i ljusgrönt medan det plana innertaket är vävklätt och vitmålat. Rummet är möblerat med fåtöljer och bord.
Inredning och inventarier
Inredning och inventarier är om inte annat anges samtida med kyrkan.
Altaret utgörs av ett enkelt utformat bordsaltare i ljust trä som liksom dopfunt, ambo, löst knäfall och psalmnummertavlor tillverkades av Hallströms Möbelverkstad, Karlskrona. Altarbordet är placerat på en kormatta i röllakansteknik med motivet Jerikos murar av Karin Jönsson, Lund.
Altaruppsats saknas men korväggen bakom altaret pryds dels av två bildvävar av Karin Jönsson med motivet Fåglarna under himmelen, dels av ett kors med strålkrans i keramik tillverkat av Alf Jarneskog, designer och formgivare inom den svenska porslinsindustrin och sedermera keramiker och bildkonstnär med egen ateljé i Bubbetorp utanför Karlskrona. Det latinska korset har stam och armar av brunrött perforerat gods och pryds av kristna symboler som labarum, fiskar och livshjulet i blågröna toner. På korsarmarna syns även ett par genomborrade händer. Korset finansierades av Mariebergs kyrkliga syförening medan bildvävarna bekostades av Karlskrona kommun genom Adolf Gullins donationsfond. Till vänster om altaret finns på väggen en konsolhylla med en mindre madonnaskulptur vars placering i förhållande till altarbordet för tankarna till medeltida Mariaaltare.
Dopfunten i omålat trä är pelarformad med hexagonal planform och sockel markerad av bemålning i brunmarkering. Till funten hör ett dopfat med inskriptionen LÅTEN BARNEN KOMMA TILL MIG samt lagerblad och ett grekiskt kors i relief. Det första dopet skedde en vecka efter kyrkans invigning, söndagen 10 augusti 1975.
En femsidig ambo med gestaltning samkomponerad med dopfunten är placerad söder om altaret.
Kyrkorummet är möblerat med kopplade lösa stolar i omålat trä med sitsar i flätat papperssnöre. Stolarna kom liksom övriga möbler i kyrkorummet, sakristia, väntrum, vapenhus och församlingsgård från Silverbergs Möbler AB, Malmö.
Orgeln med sexton stämmor fördelade på två manualer och bas är tillverkad av Sune Fondell vid Ålems orgelverkstad 1993 och ersatte då den ursprungliga orgeln av J. Künkels Orgelverkstad som var placerad i koret och hade tillkommit genom donation från Kungl. Amiralitetsförsamlingen i Karlskrona. Nuvarande orgel är i stället placerad mot den östra väggen, längst bak i kyrkorummet. Fasaden i obehandlad ek i ramverkskonstruktion har en postmodernistisk enkelhet samtidigt som den är klassiskt inspirerad, bland annat i form av skuren akantusornamentik samt ett övre femdelat parti med synliga pipfält, profilerade listverk och enkel skuren ornamentik.
Kyrkklockan i malm som hänger i klockstapeln väster om kyrkan är gjuten av M & E Ohlssons klockgjuteri i Ystad och bekostades av Mariebergs småkyrkostiftelse. Utöver inskription kring dess tillkomst bär klockan texten LOVEN GUD I HAND HELGEDOM samt en stiliserad Kristusgestalt omgiven av en mandorla i relief.
Det välbevarade kyrkorummet med en stor majoritet av ursprunglig inredning och inventarier utgör ett av kyrkans främsta kulturhistoriska värden. Belysningsredskap, textilier och andra konstföremål samtida med kyrkan är därmed också av största betydelse för upplevelsen av helhetsmiljön. Församlingens maritima koppling förkroppsligas i ett votivskepp, en kopia av HMS Jarramas, skänkt av Kungl. Amiralitetsförsamlingen och tillverkat av dess dåvarande kyrkofullmäktigeordförande Alarik Karlsson.