Interiör
Kyrkans huvudingång är belägen på tornets västra sida. Innanför porten finns en liten entréhall med golv av kalksten och ljust målade väggar. Fanérklädda dörrar leder till elcentral och kapprum i norr samt till orgelläktaren i söder. Dubbla fanérklädda svängdörrar leder in i kyrkorummet.
Långhuset upptas till största delen av bänkinredning med predikstol i sydost. Mot norra sidan av triumfbågen är dopfunt med baldakin placerad och mitt i koret finns altaruppsatsen med altarring. På norra väggen kring öppningen mot sakristian sitter tre begravningsvapen. Långhuset täcks av två bemålade stjärnvalv. I väster täcks tornbottenrummet av ett vitkalkat dito. Valven vilar på knippepelare med profilerade överdelar.
Gördel- och sköldbågar mellan valven och mot ytterväggarna är spetsbågiga. Valvribborna är kvadratiska och något avsmalnande nedtill. Valvkappornas senmedeltida bemålning återger bland annat skapelseberättelsen. Här finns även slingrande blomstermönster och ränder i rött och svart på ribbor, gördel- och sköldbågar. I det östra av långhusets valv skildras Jungfru Marias kyrktagning så som ceremonin kan ha gått till i en samtida skånsk sockenkyrka.
Kyrkans kor täcks av ett kryssvalv och absiden av ett hjälmvalv. I absiden finns fragmentariskt bevarade målningar som daterats till andra hälften av 1200-talet. I långhusets östra hörn, dolda bakom bl.a. predikstolen, finns spår av medeltida sidoaltare. Kyrkorummets väggar utgörs i övrigt av kvadersten, medan fönstersmygar och valvanfang är vitmålade. Hela kyrkan, undantaget vapenhuset, har brädgolv. I långhuset är golvet målat i en gröngrå kulör medan övriga golv är obehandlade.
I västra delen av kyrkorummet finns orgelläktare med läktarunderbyggnad. Under läktarens södra del finns en visningsmonter för kyrkans textilier och under den norra delen en utställning av historiska redskap som använts på kyrkogården. Läktaren vilar på träkolonner med brunmålade kapitäl. Läktaren domineras av orgelfronten som flankeras av den brunmålade läktarbarriären av trä med ovanliggande järnräcke.
Sakristian har obehandlat trägolv, målade väggar och ett innertak av skivmaterial. Dörrarna är klädda med fanér. I rummet finns två större textilskåp och i östra delen finns förråd och wc samt en utgång till kyrkogården.
Kyrkans vind och tornets övre våningar nås via en trappa genom bårhusbyggnaden. Taklaget över såväl kor som långhus är tillverkat i ek och är av medeltida ursprung.
Generellt är timret avverkat mellan 1229 och 1240 men det finns även ett fåtal äldre delar som kan vara återanvända. Takstolarna över långhuset har högben, han- och bindbjälkar, krysslagda saxsparrar och stödben. Mellan långhus och kor respektive kor och absid är gavelväggarna murade med kvadrar. En branddörr av plåt i långhusets västra gavel leder till tornets andra våning. Tornrummet har runda fönster i tre väderstreck, brädgolv och vitkalkade väggar över ett kraftigt gråstensmurverk. Här förvaras en del äldre inventarier. En brant trätrappa längs tornets sydöstra vägg leder till klockvåningen där stor- och lillklocka hänger i en kraftig klockbock av ek. Ljudluckor av stående brädor sitter parvis i djupa smygar.
Via klockbocken leder en smal trätrappa vidare upp i lanterninen. Dörren till lanterninen är sannolikt en återanvänd predikstolsdörr. Lanterninen har väggar, golv och dörrar av brädor. Över dörrarna som vetter i samtliga väderstreck sitter halvmåneformade, spröjsade överljus. Väggarna är fulla av historiskt klotter.
Inredning och inventarier
Altare
Altaret, tillverkat av ek, har en front indelad i tre fält vart och ett inramat av en rundbåge och kannelerade pilastrar. På altarets framsida står texten Anno 1601 den IX dag octobris, da bleff dene taffle och predickestol stofferit oc mallit, der, Peder L, Jonhans War K:Wt. En äldre altarskiva av sten fungerar numera som skrivbord i sakristian. Altare, altaruppsats och predikstol är utförda i Christian IV renässansstil donerades av Johan Taube och Olive Skram på sätesgården Kålaberga.
Altaruppsats
Altaruppsatsen, tillverkad i ek år 1601, har rika, dekorativa och snidade detaljer. Tavlans mittparti består ett textfält med nattvardens instiftelseord från tidens danska bibel. Texten är förgylld och flankeras av två kolonner som bär uppsatsens övre del, med det danska riksvapnet i mitten. Hela uppsatsen vilar på en utkragande sockel med dekorativa, stilmässigt återhållsamma broskverk längs sidorna. I sockelns mittparti finns de båda donatorernas vapensköldar målade. På altaruppsatsens baksida står skrivet 1767 då magister Mich. Norling Comminister uti Färlöf och Strö församling blef altaretaflan tillflyttat och sachristian inrättat.
Altarring
Nuvarande altarring har flera föregångare, varav en samtida med nuvarande altaruppsats och predikstol. Befintlig altarring, tillverkad av ek 1892, har svarvade balusterdockor med överliggare. Knäfallet är klätt i ljust skinn.
Predikstol
Predikstolen som är tillverkad i ek och målad 1601, skänktes 1592 till kyrkan. Korgen är fyrsidig och rikt utsmyckad med polykromt bemålade sniderier. På varje sida är apostlarna återgivna inom rundbågiga ramar, undantaget en sida där Jesus stiger upp ur graven med segerfanan i form av Dannebrogen i sin hand. Korgens hörn markeras av ka-ryatider. En fris med änglahuvuden och festonger löper längs det nedre listverket, som också har ett textfält med förgylld text. Korgen är avrundad nedtill. Ett bakstycke med två spegelfyllningar kopplar samman predikstolen med baldakinen. Baldakinens sidor utgörs av ett profilerat listverk, krönt av fialer och kartuscher. På undersidan är en förgylld duva nedpendlad. Baldakinen kompletterades med träsniderier 1894. En senare tillkommen trappa löper från koret till predikstolen.
Dopfunt
Kyrkans dopfunt har daterats till mitten av 1200-talet. Cuppan i granit är helt slät och saknar uttömningshål, foten förefaller vara sekundär i form av ett upp-och-nedvänt tärningskapitäl i sandsten. Båda delarna bär spår av bemålning.
Bänkinredning
Kyrkans öppna bänkinredning, fördelad i ett nordligt och ett sydligt kvarter, upptar större delen av långhuset. Bänkgavlarna är öppna och tillverkade av ek, bänksitsar och ryggstöd är målade i brun oljefärg. Delar av inredningen kan härröra från 1600-talet. Idag finns åtminstone fyra olika varianter på bänkgavlar i renässansstil i kyrkan vilka skiljer sig åt i detaljeringsgrad och utsmyckning. Av arkivhandlingar vet vi att bänkinredningen kompletterats vid ett flertal tillfällen, 1732 tillkom exempelvis 50 nya bänkar med gångjärn och skjutlås.
Orgel
Orgelfasaden från 1867 är tillverkad i nygotisk stil med fialer och listverk upptill. Orgeln byggdes samma år av Lundahl & Olsen i Malmö. En ny orgel, tillverkad av Mårtenssons Orgelfabrik AB i Lund, införskaffades 1970.
Klockor
Kyrkans storklocka försågs med Carl XI namnskiffer vid omgjutning 1694. Lillklockan är från 1672, omgjuten 1724, och försedd med Fredrik I namnskiffer. Båda klockorna är av malm.
Övrigt
I kyrkan finns flera medeltida träskulpturer. Norr om triumfbågen finns ett polykromt bemålat skåp med en skulptur i ek av S:t Olof i halvrelief. Skulpturen är daterad till senare delen av 1400-talet. Flera skulpturer tillhörande ett medeltida altarskåp tillverkat i slutet av 1400-talet och en så kallad apokalyptisk madonna från tidigt 1500-tal, stående på en månskära, är individuellt monterade mot kyrkans norra och södra ytterväggar.
I kyrkans ägo finns en kommunionskalk i silver. Kalken bär den tyska inskriptionen Herr Oberst Johan Hindrish Lybecker und seine libeste frau Christina Grigsbach gaben mish zu Strö kirchen anno 1666, vilken berättar att kalken var en gåva från de dåvarande innehavarna av Strö gård.