Beskrivning <itemDescription> |
-
År 1876 öppnade Fred Harvey, då speditör för Chicago, Burlington & Quincy Railroad, två järnvägsmatställen i Wallace, Kansas och Hugo, Colorado vid Kansas Pacific Railway. Denna rörelse bedrevs bara under ett år, men gav Harvey mersmak. Chicago, Burlington och Quincy Railroad tackade nej till hans förslag om att etablera en kedja av restauranger vid alla stationer med matuppehåll, men Atchison, To...
Visa hela
År 1876 öppnade Fred Harvey, då speditör för Chicago, Burlington & Quincy Railroad, två järnvägsmatställen i Wallace, Kansas och Hugo, Colorado vid Kansas Pacific Railway. Denna rörelse bedrevs bara under ett år, men gav Harvey mersmak. Chicago, Burlington och Quincy Railroad tackade nej till hans förslag om att etablera en kedja av restauranger vid alla stationer med matuppehåll, men Atchison, Topeka & Santa Fe Railway kom i stället att ingå avtal med Harvey om att på försök etablera restauranger. År 1878 grundade Harvey en första restaurang i Florence i Kansas och utökade snart därefter rörelsen. Han blev också drivande i att främja turism i USA:s sydvästra delstater under slutet av 1800-talet. Företaget höjde standarden inom hotellindustrin inom det som då var känt som "Vilda västern". Företaget överlevde Den stora depressionen och länge också den nedgång av passagerartrafiken på tåg som följde biltrafikens expansion. Företaget leddes av söner och sonsöner fram till 1965. Med början under 1930-talet öppnade Fred Harvey Company matställen utanför Atchison, Topeka and Santa Fe Railways järnvägsnät, också på platser utan passagerartågtrafik. Den största restaurangen öppnades på Chicago Union Station, och andra på San Diego Union Station, San Francisco Bus Terminal och Albuquerque International Airport samt 1939 på Los Angeles Union Station. Banden med Atchison, Topeka and Santa Fe Railway upprätthölls fram till 1968, då företaget övertogs av Amfac Corporation (från 2002 Xanterra Parks & Resorts). (Wikipedia)
Stäng
|