Interiör
Vapenhuset upptar halva tornets bottenvåning. Rummet är smalt med platt tak och har lite dagsljus från ett mindre fönster i torntrappan. Golvet är belagt med åttkantiga gula tegelplattor med röda mindre hörntärningar. Väggar och tak är vitmålade. En trappa på norra sidan leder till orgelläktaren och tornets övre våningar. En ekådrad pardörr med glasad överdel leder till kyrkorummet. På ömse sidor om dörren finns fasta skåp med elcentraler. Rummet är möblerat med ett litet skrivbord och ovanför hänger ett epitafium från 1700-talet.
Kyrkorummet består av långhuset med tre travéer, kor med absid i öster och orgelläktaren i väster som inryms i tornet. Öppna bänkar står på ömse sidor om en mittgång i långhuset. Bänkarna går ut till ytterväggarna. Längst fram i långhuset står predikstolen på södra sidan och dopfunten på norra sidan. Golvet i långhuset är belagt med svarta och grå cementplattor, så kallade viktoriaplattor, med en kantbård. Under bänkarna ligger brunmålade brädor. Långhuset är välvt med kryssvalv med rektangulära ribbor vilande på tresprångiga pilastrar med kragband. Sköld och gördelbågar är spetsbågiga. Västra valvet byggdes om på 1800-talet och är högre än de andra. Väggar och valv är målade gulvita. Stora fönster med färgat blyglas belyser rummet. Fönstersmygarna är dekormålade med bandornamentik. Fönsterbänkarna är gjutna i betong och svartmålade med rännor för kondensvatten. Mässingsljuskronor hänger i taket, den ena från mitten av 1500-talet.
Triumfbågen mellan långhus och kor är rundbågig och på dess vederlag sitter ett lejon och på andra sidan en vädur huggna i sten från romansk tid. Det rikt dekorerade koret är upphöjt ett steg. Golvet är belagt med svart och grå terrazzoplattor i mönsterläggning. Kassettaket från 1902 är uppbyggt med kraftiga takbjälkar som bärs av kolonnetter som står på konsoler på väggen. Snidade ansikten finns ovanför kolonnetternas kapitäl. I varje takkassett är målat flerfärgade dekorationer på blå botten. Väggarna är rikt dekormålade med imiterade kvaderstenar, kors, blomster- och bandornamentik. På väggen mot absiden och i dess hjälmvalv finns figurmåleri. I centrum är Kristus omgiven av en mandorla. Målningarna utfördes 1902 av firman Berggrens efterträdare i Malmö.
I koret står blockaltaret av kalksten med den låga altaruppsatsen av T Wåhlin och framför finns den halvcirkelformade altarringen. Mot altarets baksida står delar av en äldre altaruppsats från 1700-talet. I absiden finns en romansk kolonnliknande piscina av huggen sandsten som är flyttad hit. Den är inmurad mot absidens södervägg.
Orgelbarriären i väster är tät och förhöjd med en rundstång. Barriären är uppbyggd med rundbågiga fält, ekådrad med detaljer i guld. Orgelns pipverk är placerade på norra och södra sidan vilket gör att tornets rosettfönster däremellan är synligt från långhuset.
Tornets övre våningar nås från vapenhuset via ett utanpåliggande trapptorn. Våningarna har putsade väggar och furugolv. I klockvåningen står klockbocken av furu som bär två klockor. Dubbla rundbågiga ljudöppningar finns i alla väderstreck. Det är öppet upp i nock från klockvåningen. I tornspiran finns en hjärtstolpe, från den utgår horisontella stjärnbjälklag. Vinden över långhuset nås genom luckor från tornvåningen. En landgång leder över de oisolerade valven. På väggen, strax ovanför valven, norr om öppningen till korvinden finns fragment av romanska målningar daterade till 1150-75. Taklaget av furu är uppbyggt med sparrar, bindbjälke, hanband och stödben. Dessutom kungsstolpar, en lodrät stolpe, i mitten av takstolen och längsgående långremmar. Konstruktionen kan vara från 1600-1700-tal. Korvinden är ej besökt men enligt underhållsplanen är takstolarna där delvis av ek med spår av återanvändning och kan eventuellt vara av medeltida virke.
Inredning och inventarier
Altaret är ett blockaltare av polerad sandsten. Altarskivan liksom sockeln kragar utanför sidornas liv. Okänd ålder.
Altaruppsatsen av snidat trä från 1902 är ritad av Theodor Wåhlin. Den låga altaruppsatsen består av tre rundbågar med snidade figurer. I mitten finns Jesus flankerad av Moses och Elias.
Altarringen av trä från 1902 är ritad av Theodor Wåhlin. Den har halvrund planform och är genombruten med långsmala öppningar. Överliggare och undre list har dekorativa snidade mönster. Knäfallet är klätt med röd sammet.
Dopfunten av sandsten är medeltida och huggen i tre delar. Målades på 1600-talet då även ett svart band med inskrift tillkom i cuppans överkant. Den runda cuppan med raka kanter står på ett smalare runt skaft och en rund fot. Tillhör Borrbygruppen enligt Lars Tynell. Dopfatet är av tenn från 1640-talet.
Predikstolen är av snidat trä från 1649 i skånsk barock. Nästan all bemålningen togs bort 1902, endast textfälten är kvar. Korgens sidor har snidade figurer av evangelisterna inom rundbågiga fält. Hörnen mellan sidorna markeras av skulpturer. Varje sida har tre textfält. En åttkantig snidad baldakin med änglahuvuden hänger ovanför. En snidad dörr med latinsk text, kyrkoherdens namn och årtalet 1649 leder till predikstolen.
Bänkinredningen är öppen och tillkom 1902 vid Theodor Wåhlins renovering. 1970 ekådrades bänkarna. Gavlarna är figursågade och avslutas uppåt med snidade rundlar med ett kors i relief.
Orgeln är byggd 1890 av S Molander i Göteborg. Fasaden är ritad samma år av arkitekt Ludvig Peterson. Fasaden i nygotisk stil har pipfält omgivna av trepassbågar och vimperger.
Storklockan är gjuten 1890 av J A Beckman i Stockholm. Lillklockan är gjuten 1742 av Andreas Wetterholtz i Malmö. De är av malm och försedda med inskriptioner och växtfriser.
Övrigt
Epitafium över kyrkoherde Hans Lauritsen, död år 1631. Bilden visar prästen med hustru och tio barn varav fem är döda. Hänger på långhusets västvägg.