Interiör
Ett vindfång innanför de dubbla ytterportarna i västtornet leder in till vapenhuset. Vindfångets väggar är murade medan innertak och väggen ovan porten är brädklädda. Här finns sentida dörrar vilka leder till olika biutrymmen. I ytterportens karm finns upphängningsbeslag efter en äldre port kvar. Till vapenhuset leder dubbla svängdörrar med gråmålat ramverk av trä, i övre och nedre delen av dörrbladen är lodräta glasade. Vapenhuset är ett rektangulärt rum med golv av grå och brun kalksten. Väggarna är huvudsakligen putsade och vitmålade, undantaget väggen mot vindfånget i väster samt trappbarriären, vilka båda är brädklädda. Mot södra väggen är en väggfast, gråmålad träbänk. Längs norra väggen leder en trätrappa upp till tornets första våning. I norra och södra väggen är rundbågiga fönster belägna i djupa mursmygar. Fönsterbänkarna är av brun, lågerhuggen kalksten. Innertaket utgörs av breda brädor målade i en blank, gråblå kulör. I en stickbågeformad, djup smyg är dörren till kyrkorummet vars dubbla, gråmålade dörrblad har tre fyllningar vardera. I norra dörrbladet finns ett runt titthål borrat så att man kan titta in i kyrkorummet.
Den västra delen av kyrkorummet utgörs av en sentida läktarunderbyggnad. Väggarna är vitmålade brädväggar med grå foder längs golv och dörröppningar, undantaget den västra väggen mot tornet som är murad och putsad. Golvbrädorna är kilsågade och vitskurade. Innertaket är av breda, målade brädor. Den norra delen av läktarunderbyggnaden rymmer kapprum och RWC, och den södra delen rymmer ett förberedelserum. Mittgången är öppen mot kyrkorummet och en grön gångmatta markerar riktningen mot koret. Den västra läktaren, tillika orgelläktare bärs upp av sex åttkantiga gråbeiga träpelare med polykroma och profilerade kapitäl.
Kyrkorummet är långsmalt, med inkorporerat kor i öster och korsarmar åt söder och norr i linje med koret. Korsarmarna har läktare vars fronter vilar på träpelare. Läktarfronterna går i liv med kyrkorummets långväggar. Golvet utgörs av kilsågade och vitskurade brädor. De murade väggarna i samtliga väderstreck är putsade och vitmålade och avslutas upptill av ett rikt profilerat listverk målat i gröngul marmorering och rött. Kyrkorummet täcks av ett tunnvalv av gråmålade, hyvlade brädor. Det finns tre rundbågiga fönster i vardera norra respektive södra långhus-väggen, samt ett stickbågeformat fönster på var sida om altaruppsatsen i kyrkans östra vägg. Över orgelläktaren i väster finns ett halvt lunettfönster på var sida om orgeln, i kyrkans västra vägg. I kyrkorummet finns två slutna bänkkvarter, fristående från väggarna. Bänkkvarteren har enbart luckor mot kyrkans mittgång. Fasta bänkar är placerade längs med ytterväggarna. Samtliga bänkar är målade i två ljusa, gröna nyanser med fyllningar i bänkdörrarna som är marmorerade i grått och vitt. En varm, röd kulör förekommer som accentkulör på ramverk och psalmbokshylla. Över mittgången hänger tre mässingskronor som kring fästet har takrosetter. På altarunderbyggnadens och kyrkorummets långväggar är flera ljusplåtar av mässing placerade. Mellan de två västligaste fönsteraxlarna finns också psalmnummertavlor med baldakintak av mässing. Mitt på vardera långväggen finns också två stora oljemålningar i förgyllda ramar med textplattor och förgyllda festonger. På södra väggen återger målningen ett Golgatamotiv, och på norra väggen Jesu uppståndelse. Dessa målningar ska tidigare ha suttit på varsin sida om altarpredikstolen.
Koret markeras av kalkstensgolv i rödbrun och grå kulör, upphöjt två trappsteg kring altaret. Huvudmotivet i koret är altarpredikstolen och altarringen, innanför vilken det ligger brädgolv. På ömse sidor altarpredikstolen är grå fyllningsdörrar vilka leder till sakristian. Dörrarna har tympanonfält med oljemålningar. På ömse sidor om dessa är psalmnummertavlor med förgyllda ramar. Överst i altarpredikstolen finns ett triangelformat motiv i en molnformation med bakomliggande, förgyllda solstrålar. Detta motiv förstärks genom dagsljus från ett fönster som sitter rakt bakom motivet. Utöver detta ljusinsläpp så flankeras hela altarpredikstolen av ett stickbågigt fönster på var sida. Framför altarringen finns en fristående ambo och en kormatta vävd i röllakan i varma röda och blå kulörer. I södra delen av koret, i anslutning till södra korsarmen, är dopfunten placerad. Norr om koret finns ett piano, en ljusbärare och en låsbar säkerhetsmonter med ett exemplar av Karl XII bibel från 1703. En del av den fasta bänken mot norra korsarmens altarunderbyggnad är försedd med gångjärn och har tidigare varit öppning till en förvaring av kistbåren.
Korsarmarna på ömse sidor om koret har likadana underbyggnader med diverse ekonomiutrymmen som textilförvaring, pentry m.m. Dörrarna till underbyggnaderna är enkla och gråmålade och kröns vardera av ett svartmålat textfält med förgylld text. Längs med gavelväggarna går trätrappor upp till läktarna vilka möblerade med enkla sittbänkar av oljemålat trä. Dessa bänkar är sannolikt av äldre modell än de i kyrkorummet. Ett rosettfönster över vardera läktaren bidrar med dagsljus. Läktarfronterna har vita ramverk med marmorerade fyllningar i grått, vitt och beigt.
Orgelläktaren i väster har en front med rikt profilerat listverk nedtill och ett enklare upptill. Läktarfronten är dekorerad med marmorerade fyllningsfält omgivna av förgyllda ramar och beigea färgfält. Läktarens mittparti skjuter ut över mittgången.
Mitt på läktaren är orgeln placerad. På ömse sidor om orgeln är halva lunettfönster i djupa smygar vilka utgör ljusinsläpp över läktaren. Bänkkvarter med enkelt utformade träbänkar i sluttande plan finns på var sida om orgeln.
Bakom koret ligger sakristian som nås genom de båda fyllningsdörrar som flankerar altaret. I vardera dörren finns ett litet oxögefönster i den övre fyllningen. Sakristians golv är av kilsågade, vitskurade brädor och sannolikt ursprungligt. Väggarna är putsade och vitmålade med en grå list längs golvet och en rosa taklist. Taket består av gråmålade brädor. En trappa med räcke i gråmålat trä leder till en gräddvit fyllningsdörr vilken leder till predikstolen. I norra väggen finns en innerdörr till entrén som tillkommit vid 1900-talets mitt. Mot östra väggen finns ett sakristiealtare med krucifix på väggen ovanför. Här finns också ett vitmålat knäfall med knäfall och överliggare klädda i rött tyg. Uppgången till predikstolen får ljus från fönstret med bakom altaruppsatsen. I uppgången till predikstolen är en ursparning i övre trappsteget där delar av en tegelmur kan ses.
Kyrkans torn med klockvinden samt vinden över kyrkorummet nås via trappan i vapenhuset. Från den första våningen leder två gråmålade, fyllningsdörrar i trä in på orgelläktaren. Här förvaras även en äldre järnbeslagen kista. Från och med nästa våning är tornet kallställt. Tornmurarnas murverk av stora gråstenar och kalkbruk framstår tydligt. Bjälklagen utgörs av grova, fyrkantsbilade furubjälkar. Här förvaras diverse byggnadsmaterial och en liten lucka leder in till vinden över långhuset som är låg, med saxsparrade takstolar. En trätrappa leder vidare till klockvåningen. Klockstolen är huvudsakligen gjord av kraftiga furubjälkar. Här finns dubbla ljudluckor i samtliga väderstreck i rundbågade muröppningar. I klockvåningens övre del finns en landgång med räcke runt ytterväggarna och ett innertak av brädor. Följande våning tar oss upp till taket under lanterninen där tornets murkrön är synliga. Bjälklaget är även här av furu och undertaket av smala furubrädor. En av brädorna är återanvänd och har tydliga spår av rödtjärning. Efter detta når vi lanterninen där en enkel trästege leder vidare upp i tornspiran. Här är mycket av bjälklaget utbytt till tryckimpregnerat virke. Lanterninens väggar består av enkla oisolerade brädväggar. Mellan en del brädor finns spår av tjära. Öppningsbara urtavlor finns i samtliga väderstreck. Här finns även ett väderskyddat utrymme för klockans urverk. På väggarna finns flera anteckningar från tidigare åtgärder, bland annat Målat 1888 IBS.
Inredning och inventarier
Kyrkans altarpredikstol tillkom 1825, i samband med att kyrkan byggdes till med korsarmar och ny sakristia. Den äldre predikstolskorgen från 1590-talet inkorporerades då i den nya anordningen. Korgen flankeras av oljemålningar omgivna av kolonner med förgyllda kapitäl och marmorerade listverk. Målningarna står ovanpå tillika marmorerade fält med textfält i svart med förgylld text. Mitt under korgen är en oljemålning med förgylld ram som återger motivet Nattvarden. Ovan korgen flankerar två oljemålade, utsågade figurer på svarta textfält ett triangulärt motiv med Jungfru Maria och Jesusbarnet. Kring triangeln är texten Gud är kärleken. Motivet omges av ett moln med putti och därom ett förgyllt strålknippe. Bakom detta är ett fönster vars ljusinsläpp förstärker motivet. På baksidan av motivet med Jungfru Maria och Jesus är en glasruta med ett ord på hebreiska inskrivet. Detta syns enbart från uppgången till predikstolen. Från taket hänger en vitmålad duva. Under tidigt 1900-tal togs delar av altaruppsatsen bort. Under 1950-talet återställdes den ursprungliga färgsättningen efter att hela altaruppsatsen vitmålats och bronserats under 1800-talet. Predikstolskorgen nås via en trappa i sakristian. Dörren, trappan och insidan av predikstolskorgen ger ett ålderdomligt intryck, liksom den fasta, uppfällbara sittpall som finns monterad där.
Altarringen har en kraftig sockel av trä, med ett knäfall klätt med grönt sammetstyg. Balustraden består av kraftiga, svarvade balusterdockor i grått med förgyllda detaljer. Överliggaren av trä är målad i gröngrå kulör.
Dopfunten är av trä och daterad till 1600-tal. Cuppan har formen av en åttkantig urna, vitmålad med bronserade kanter. Skaftet, som smalnar av mot cuppan, har samma färgsättning som denna. Foten är gråmålad och utkragande mot basen. Ett åttkantigt dopfat tillhör uppsättningen sedan 1950.
Bänkinredningen är enligt vård- och underhållsplanen för kyrkan från renoveringen 1951-52. Det framgår inte om den äldre bänkinredningen byggdes om eller om den nytillverkades i sin helhet. Muntliga uppgifter säger att samtliga bänkar lyftes ut på 1950-talet och inga uppenbara spår av ålderdomligt material är synligt idag. Inredningen utgörs av två slutna bänkkvarter i långhuset samt väggfasta bänkar längs södra och norra långhusväggarna. Bänkarna är målade i en blekt grön kulör med marmorerade fyllningar på dörrarna. På listverk finns en kontrasterande roströd kulör. På läktarna finns en öppen bänkinredning, på sluttande golv. Bänkarna är av enklare typ än de i kyrkorummet, gråmålade, med släta gavlar som upptill avslutas av en profilerad trälist.
Kyrkans orgel är en rekonstruktion av kyrkans äldre orgel, tillverkad av orgelfabrikant Lundahl & Olsen år 1867. Nuvarande rekonstruerade orgel byggdes av A Mårtenssons orgelfabrik AB år 2006. Orgelfasaden är från 1867. Den utgörs av tre vimpergförsedda fält, åtskilda av åttkantiga kolonner, alla rymmande synliga pipor. Färgsättningen är rosa, grå och vit med förgyllda partier.
Kyrkan har tre klockor. Storklockan är gjuten 1729 och lillklockan 1738, båda av A Wetterholtz i Malmö. På lillklockan finns en svag avteckning, eventuell påmålad, av årtalet 1829. Båda klockorna har textfält med mer utförlig information som dock var svårtydd på grund av det trånga utrymmet. Södra korsarmens port ska ha fungerat som huvudingång innan västtornet uppfördes, där finns en mindre malmklocka i en öppning med timmerram. Klockan ska vara gjuten 1729 av samma tillverkare som övriga klockor.