Ur bilaga: " Sigge börjar som mejeriarbetare 1946. Blir deras skyddsombud. Han blir Mjölkcentralen trogen till sin pensionering 1983. Får uppleva tillverkning av fil, keso, kesella, yoghurt av olika slag, dessertostarnas framfart, och njuta av hårdostarnas goda arom. Olika förpackningar kommer under dessa år, glasflaskor, tetrapack och plastförpackningar. Han hade egen nyckel att låsa upp med för att gå baksidan till mejeriet för att nå sin tomt mittemot. Han blev som en tomte som hade extraögon på sin arbetsplats. Sigge hade olika arbetsuppgifter på mejeriet, han kokade ostmassa, var lagerarbetare, var med och lagade maskinerna när de gick sönder, vände på ostarna efter konstens alla regler. Hans ostfavoriter var lagrad cheddar, blådessert och camenbert."/Monica Heden Krüsell 2011
"Skild från det övriga mejeriet ligger apparatsalen med 4 st. A.P.V. plattpasteurer. Pasteurerna - av vilka 3 st. äro avsedda för pasteurisering av mjölk och en för grädde - avverka per timme vardera 9.000 liter. Därutöver ingår i utrustningen även 8 st. hermetiska 5.000-liters Alfa-Laval-separatorer, som svara för skumning av mjölk och vassle" /Ur "MC Nyköping. Mjölkcentralen" (Stockholm 1941)
Litteraturtips:
- "Mjölkcentralen 1915-1945". Minnesskrift av Gillis Rudeberg (1945). "Där ingår dels en historik över de metoder, som tidigare användes för att tillvarataga mjölken, dels beskrivning på den centralisering, som kommit till användning efter Mjölkcentralens bildande"