"Den helige mannen - han har gloria och är alltså otvetydigt framställd som helgon - är en konung med krona och fotsid brokaddräkt. i sin vänstra hand håller han en stor bok, som genom sitt format och sitt enkla utseende uppenbarligen markeras som icke kyrklig art. I vårt land finns endast en kung som detta passar in på nämligen Magnus Ladulås, lagstiftaren och franciskanernas främste gynnare" /Ur Sörmlandsbygden 1954 sidan 76.
"I Överselö kyrkas valv med målningar från 1400-talet finns denna konungabild, som tolkats som en helgonförklaring av Magnus Eriksson, vilken gav Sverige en allmän lag, en "landslag". "
[...]
"Ej långt därefter [vid mitten av 1400-talet] bekostade någon, att kyrkans fyra långhusvalv målades. Det kan nog vara troligt, att biskop Sigge Ulfsson Sparre var den, som donerade målningarna. När han vistades på biskopsborgen Tynnelsö, var han ju sockenbo, och vi vet att han låtit samme konstnär dekorera det nybyggda koret i Strängnäs domkyrka. Det måste ha skett 1462-63, och ungefär samtidigt har dekorationerna i Överselö kommit till. [...] Den fjärde figuren i valvet [det västligaste] är en konung med en bok. Den har tolkats som den svenska kungen Magnus Eriksson, som gav svenskarna deras första gemensamma lag år 1350 och som understödde Kyrkan, framför allt klostren, och som därför måhända fått karaktär av helgon. Det är i så fall hans enda exempel på hans helgonskap, som vi kan se i Överselö kyrkvalv"
/ Ur Stallarholmens kommun (1969), sidan 33-34, 35, 36