Interiör
Vapenhuset ligger i tornets bottenvåning. Det är ett ljust rum med högt i tak. Rummet har dagsljus från två stora fönster och från portens överljus. Golvet är belagt med handslaget tegel lagt på flatan i rombiskt mönster. Väggarna är putsade och vitmålade, taket är plant och vitmålat. På norra sidan leder en trappa till de övre våningarna. Vid sidan om ingången till kyrkorummet och under trappan finns inbyggnader med brädor för elcentral och städförråd. Snickerierna är målade i ljusgrått. En pardörr av ramverk och dekorativa
fyllningar leder in i kyrkorummet.
Kyrkorummet består av långhus och smalare kor. I absiden är sakristian inrymd. I långhusets västra del finns orgelläktaren. Slutna bänkar målade i blågrönt står på ömse sidor om mittgången i långhuset. Bänkarna går ut till ytterväggarna. Golvet i långhus och kor är belagt med handslaget gult och rött tegel från 1928, lagt på flatan i rombiskt mönster. Under bänkkvarteren ligger furubrädor. Väggarna är vitputsade. Längs ytterväggarna vid bänkarna finns en bröstning av trä målad i bänkarnas färg. Höga, lågt placerade, spetsbågiga fönster med antikglas ger dagsljus åt rummet. Predikstolen står i sydöst och dopfunten och en ljusbärare i nordöst i långhuset.
Kyrkorummet är välvt med kryssribbvalv, tre i långhuset och ett över koret. Gördeloch sköldbågar är spetsbågiga med följdskift. Valven vilar på breda tresprångiga pilastrar med kragband. Valvkapporna och pilastrarna är putsade och målade i grått, i valvkapporna med svagt målade mörka spiralornament. Ribbor och bågar är målade som imiterade tegelstenar i rött, grått, svart och vitt. Valvet i kor och de två östliga
valven är sekundära, slagna efter kyrkan byggdes. Det västligaste valvet i kyrkans förlängning kan vara primärt, byggt samtidigt som långhuset förlängdes. Långhusets valv är slagna av halvstenstegel. Pilastrar och valvribborna målades på 1400-talet medan valvkapporna målades över på 1500-talet.
Triumfbågen mellan kor och långhus är rundbågig och bred. På bågens imposter finns dekorativ tandsnittsdekor. I långhusets östra mur finns på ömse sidor om triumfbågen nischer som före reformationen varit plats för sidoaltare. Nischerna är tillkomna innan kyrkans valv slogs.
Koret är upphöjt med två steg av granitblock. Golvet är belagt med tegel lika långhusets golv. Koret är välvt med ett kryssribbvalv. Altaruppsatsen innanför altarringen upptar koret. Den lilla sakristian inryms bakom altaruppsatsen. Dörrar på ömse sidor om altaruppsatsen avskärmar sakristian. Sakristian är välvt med ett hjälmvalv synligt från långhuset. Valvet är primärt, uppfört samtidigt med absiden. På golvet ligger heltäckningsmatta. I öster finns den rundbågiga prästingången. Innerdörren av stående gråmålade brädor har beslag och handtag av smidesjärn, dörren är eventuellt den tidigare ytterdörren. Skrivbord och klädskåp finns i sakristian.
Orgelläktaren i väster upptar hela långhusets bredd. Läktaren bärs av grå kolonner med bas och kapitäl. Läktarens undersida är klädd med ljusgrå brädor. Den täta läktarbarriären är indelad med en rundbågig arkad målad i grått med detaljer i guld. Barriären har förhöjts med ett räcke av omålade träbrädor. Orgelläktaren liksom tornets övre våningar nås med trappa i vapenhuset. En brant trätrappa leder till klockvåningen där klockbocken av furubjälkar står med två klockor. Brädor ligger på golvet, väggarna är vitputsade. Dubbla ljudöppningar finns i alla väderstreck. Vinden över kyrkorummet nås från en lucka från ett lågt utrymme över vapenhuset. Valven är inte isolerade. Taklaget av furu består av sparrar, hanband, stödben, tassar. Underbrädningen är gjord med brädor monterade med ett par centimeters ventilationsspringa och plåten är lagd på brädorna utan mellanliggande papp. Korvinden är inte besökt. Enligt antikvarie Petter Jansson som gjort en byggnadsarkeologisk undersökning kan delar av taklaget över koret vara medeltida ekbjälkar, blandade med senare furubjälkar.
Inredning och inventarier
Altaret är av trä från okänt årtal. Sidorna är av gråmålade träskivor medan altarskivanär av omålade furubrädor. Helt inklätt i tyg.
Altaruppsatsen i nygotisk stil av bemålat trä och gips är från 1872. Den består av en triptyk med tre gipsfigurer som är kopior av Thorvaldsens statyer för Vår Frue kirke i Köpenhamn. Gipsfigurerna omges av spetsbågiga fyllningar målade i gråblått med förgyllda ramar krönta av kors. Tidigare fanns en altaruppsats från 1590.
Dopfunten i två delar av sandsten är från tidig medeltid, kanske från när kyrkan byggdes. Den runda cuppan är i ovankant dekorerad med en rundbågsfris med nedhängande stiliserade liljor. Foten har en fyrkantig bas som övergår i runda vulster och hålkäl. Fotplattan har fyra hörntappar.
Predikstolen från 1775 är av trä målad i ljusgrått och förgyllning. Den är ovanligt utformad som en kalk med vriden, profilerad yta. Korgen står på en smal profilerad pelare. Predikstolen flyttades till Stora Slågarps kyrka 1872 från Lilla Slågarps kyrka.