Korsningen Vallgatan - Sundsgatan, med dom gamla garveribyggnaderna , senare magasin.
Den ledande garveriinnehavaren i Vänersborg var J. G. Carlberg med sina nio arbetare. Under 1860-talet övergick Carlberg till att använda sig av ångkraft och drev på så sätt upp sin rörelse till en relativt betydande industri. År 1870 hade han tjugo arbetare och beredde ca 7000 skinn.
Byggnaderna på bilden uppfördes enligt uppgift 1896. Carlbergska garveriet övertogs av AF Carlssons skofabrik 1918. Hela komplexet i Kv. Myrten revs 1973 för att ge plats åt det nya kommunhuset.
Detta diapositiv i färg är en del av den byggnadsinventering som gjordes i Vänersborg 1972. Motiven på färgbilderna visar oftast bebyggelse ur ett gatuperspektiv.
Merparten av fotografierna från inventeringen, översiks- och detaljbilder är annars utförd på svartvit småbildsnegativ 24 x 36 mm.
Kulturhistorisk utredning Vänersborgs kommun.
På uppdrag av byggnadsnämnden i Vänersborgs kommun utförde dåvarande Norra Älvsborgs museiförening under 1972 en byggnadsinventering av den centrala stadsbebyggelsen i kommunen. Samtidigt utfördes en översiktlig utredning om Vänersborgs stadsplane- och bebyggelsehistoria. Då utredningen bland annat var ämnad att såsom en delrapport ligga till grund för generalplanearbetet för Vänersborgs centrum drogs gränsen ungefärligen vid Lyckhemsgatan, Edsvägen, Idrottsgatan, Adolf Andersohnsgatan, Regementsgatan samt Vänern, hamnkanalen och Lilla Vassbotten. Dessutom finns större delen av bebyggelsen på Blåsut med. Inventeringen bekostades med medel från Vänersborgs kommun och från dåvarande Älvsborgs läns landsting.
Inventeringen var total och dokumenterade samtliga fastigheter inom nämnda område. Sammanlagt registrerades och fotograferades ca 1300 fastigheter, och bildmaterialet omfattar ca 8000 bilder. Kartor upprättades över bebyggelseområden samt över utvärderade byggnader, bebyggelseområden och stadsmiljöer.