Kyrkan är uppförd i sten med enhetligt putsad fasad. Den har en låg synlig sockel av huggen natursten, med ett stort inslag av röd granit. Fasaden är spritputsad i en svagt gulrosa nyans. Formen är i grunden rektangulär med torn i väster och halvrund korabsid i öster. Kyrkans exteriör ger ett väl sammanhållet och symmetriskt intryck.
Tornet är högt och enkelt utformat utan våningsindelande friser. En asfalterad gång leder från gamla landsvägen fram till huvudentrén med tre trappsteg i släthuggen granit. Den rektangulära dubbelporten i trä är klädd med en enkel panel, på överdelen liggande och på nederdelen i ett snedställt kvadratiskt mönster. Porten omfattas av vita slätputsade kvaderstensimitationer som bär ett entablement med rombdekor på arkitraven. Ovanför porten sitter en svart minnestavla i omfattning av vit slätputs. På den står med guldbokstäver: Byggd under CARL XIV JOHANS regering 1832. Strax ovanför minnestavlan sitter ett runt spröjsat fönster.
De fyra ljudluckorna sitter i stickbågar och är klädda med liggande panel, målad i ljust grågrönt. Under takfoten finns en rödmålad gesims i form av listverk i trä som avslutas nertill med en enklare tandfris i ljusgult. De fyra urtavlorna sitter infattade i takfoten med halvrunda kupor och har genomlysta urtavlor.
Lanterninen är av trä med fyra öppningar i valvbågeform. Den är målad rosa, förutom sockel och takfotens tandsnittsfris som är vita. Även hörnbräderna är målade vita för att ge intryck av pilastrar. Svarta järnräcken står i öppningarna och lanterninen kröns av ett förgyllt kors.
Såväl tornets, lanterninens, långskeppets och absidens tak är klädda med falsad kopparplåt. Vid långskeppets östra gavel finns även en plåtinklädd skorsten och strax nedanför denna på norra sidan en taklucka. Korabsiden har också en taklucka, samt hängrännor i koppar. Övriga tak har fotrännor. Alla stuprännor är också av kopparplåt.
Långhusets grund har fyra ventiler på var sida, absiden tre och tornet två. De har alla moderna ventilgaller utom den mittersta på absiden som är öppet.
Symmetriskt placerade finns två sidoportar, en i mitten på var långsida av långskeppet. Båda är enkelt utformade dubbeldörrar i trä med liggande svartmålad panel. De omfattas av slätputsade vita pilastrar med en smal och något utskjutande arkitrav. Norrsidans port har två trappsteg i släthuggen granit och sydsidans fem, till följd av höjdskillnaderna i terrängen.
Takfotens gesims längs alla fyra sidor av långskeppet utgörs av ett rödmålat listverk i trä. Absidens dito är något enklare utformad, utan långskeppets kvartslister.
Absidens port i öster har en dubbelsidig trappa i betong med steg i huggen granit, sex åt norr och sju åt söder, och med räcke i svartmålat smidesjärn. Dörren är av trä med panel i snedställt kvadratiskt mönster, med liten glasruta i överdelen. Den smala omfattningen i muren är vit slätputsad och över den hänger en enkel kopparlykta med vitt opakt glas.
På absidens sydöstra sida finns en trappa murad i huggen granit, ner till pannrummet. Den täcks av snedställda dörrar av trä, inklädda i kopparplåt. Åt nordost på absiden har ett spröjsat källarfönster murats in i grunden med en bred slätputsad cementomfattning.
Kyrkans fönsterbågar är genomgående i trä och av lika utformning. De är konstruerade med korspost, med åtta rutor vardera i de nedre två bågarna och i de övre fyra hela och fyra mindre rutor. De stora sidofönstren är stickbågeformade och sitter jämnt fördelade och i samma höjd. Sex stycken på vardera långsidan, två i absiden och två i tornet. Över sidoingångarna, mitt på långsidorna, sitter ett fönster som motsvarar de övrigas överdel. På gaveln mot tornet sitter två mindre, halvrunda fönster med spröjs i solfjädersform.
Alla fönster är enkla och har separata innerfönster, utom tornfönstren som saknar dessa. Ytterbågarna är målade i ljust grågrönt. Samtliga solbänkar samt avtäckning över port och sidoentréer är av kopparplåt.
Halvfönstret över södra entrén är igensatt med något ljust material som tydligt syns från utsidan. I norra tornfönstret sitter monterat en blank metallbox som utgör en del av brandlarmet.