Vapenhuset i tornets bottenvåning är ett kvadratiskt rum med fönster mot norr och söder. Längs norrväggen löper en trätrappa med räcke av oljad furu till tornets andra våning. Golvet är belagt med kvadratiska tegelplattor, väggarna är putsade och vitmålade, taket är klätt med furupanel. Dubbeldörren till kyrkorummet är klädd med stående ekpanel med synliga skruvskallar mot vapenhuset, mot långhuset är dörren av ramverk med tre speglar. I väggen mot öster syns rester av en tornbåge av kvaderhuggen sandsten.
Kyrkorum
Långhus och kor är ett sammanhängande tunnvälvt rum, till vilken nykyrkan ansluter med en bred rundbågig öppning.
Golven är belagda med rött tegel på flatan, i bänkkvarteren ligger brädgolv, väggarna är putsade och målade. Det tunnvälvda taket är klätt med fasspontad vitoljad furupanel. Mellan tak och vägg finns en profilerad trälist. Ljuskronor från 1968 hänger i taket. Bänkarna uppdelade i tre kvarter står på ömse sidor om mittgången i långhuset. Långhus och kor har fyra fönster i söder och två i norr. Fönsternischerna är vinklade utåt. I koret med samma nivå och golv som långhuset står dopfunt och dopträd i norr, predikstol i söder och altare med altarring från 2009 i öster. Hela östväggen täcks av Pär Siegårds målning. Motivet skildrar Bergspredikan men de bibliska gestalterna är placerade i kyrkans omgivande landskap med Kullaberg och Skälderviken som fond. Längst ner till vänster är konstnären med fru och barn avbildade.
Sakristian nås genom en dörr klädd med stående ekpanel i korväggen. Sakristian har laminatgolv, vitmålade väggar och plant tak med furupanel och är möblerat med skåp, altare och skrivbord.
Nykyrkan har tegelgolv, vitoljad furuklätt tunnvälvt tak och väggar lika långhuset. Ljus från väster och öster med fönster lika långhuset. Nykyrkan är en öppen yta möblerad med det gamla altaret, en lekkyrka, stapelbara stolar och ljusbärare. På läktaren i nykyrkan står den gamla orgelfasaden. Läktaren vilar på fyra kvadratiska kolonner med enkla kapitäl. Barriären är av ramverk med täta fyllningar målade i grått och guld. Räcket är förhöjt med vitmålat fyrkantsrör. Utrymmet under läktaren avskärmas av en vägg klädd med stående fasspontad furupanel, laserad med vitpigmenterad olja. Därbakom finns ett förrum med tegelgolv och furupanelklädda vitoljade väggar och tak med oljad panel. Vitlaserade spegeldörrar leder till förråd, toalett och trappa till läktaren.
Orgelläktaren i långhusets västra del nås från tornets andra våning. Läktaren har golv täckt med heltäckningsmatta. Läktaren vilar på kolonner och har räcke lika nykyrkans. Läktarens undersida är klädd med furupanel.
Tornets andra, tredje och fjärde våning har brädgolv och kalkade väggar med gråstenarnas struktur synlig. På tredje våningen är en värmeisolerande brädvägg uppbyggd. På fjärde våningen står klockbocken med två klockor och därifrån går stegar till torntoppen. Från tredje våningen nås långhusvinden genom en liten plåtlucka. Valven är isolerade med lösull och täcker nedre delen av takstolen som består av sparrar och hanband.
Inredning och inventarier
Altaret är från 2009 och ritat av Hans Ponnert. Det är murat och putsat av blocktyp. Altarskivan är av finslipad svart diabas med fem kors.
Altare i nykyrkan är tillverkat 1892 i ramverkskonstruktion, ommålat 1968. Fyllningarna har rundbågsomramade släta fält. Målat i grått, vitt och guld. Detta altaret flyttades från koret till nykyrkan 2009.
Altarfresken från 1937 av Pär Siegård täcker östväggen i koret. Beskriven ovan.
Altartavla, målad av Valfrid Nelson 1892, hänger på långhusets södervägg. Målningen är en av många kopior av Carl Blochs Cristus Consolator. Originalet hänger i Sofia Albertina kyrka i Landskrona. Bilden omges av ett snidat ekådrat ramverk.
Altarringen av ek och järn är från 2009, ritad av Hans Ponnert. Ståndare av fyrkantsjärn, däremellan cirklar av fyrkantsjärn. Överliggare av ek och knäfall av ek som är klätt med skinn.
Dopfunten av granit med fot av sandsten dateras till 1200-talet. Den rengjordes från övermålning 1968. Foten har kvadratisk planform och uppåt avsmalnande hörn och är dekorerad med bladornament. Cuppan är cylindrisk, avsmalnande uppåt och neråt. Den saknar dekorationer.
Predikstolen av målat trä är byggd 1892, ommålad 1968. Den åttasidiga korgen, målad i vitt, grått och guld, nås genom en rak trappa med uppgång från koret. Korgens sidor har rundbågsomramade släta fält. Korgens undersida är karnisformad och fundamentet åttkantigt. Baldakin med åttkantig form med listverk och karnisformad överdel krönt med glob och kors. En förgylld duva hänger under baldakinen.
Bänkinredningen har tillkommit vid Eiler Græbes renovering 1968. Öppna bänkar med gavlar både mot mittgång och yttermur. Ryggar, gavlar och framskärmar är i ramverkskonstruktion med fyllningar. Profilerad överliggare. Målade ljust grå med mörkt grå sockel och överliggare. Gavlarnas profilering i lila och grönt.
Stolar, stapelbara, med metallben, klädd sits och rygg står i nykyrkan.
Orgeln byggdes 1968 av Mårtenssons i Lund. Orgelfasaden av ek med enkel, modern utformning är uppbyggd med fem rektangulära pipfält med varierande höjd.
Orgelfasad på nykyrkans läktare från 1861, ej längre använd. Ritad av R.F. Petterson. Fasaden av trä är delad i fem pipfält som delas av pilastrar. Mittfältet är högre och kröns av listverk och triangelgavel. Fasaden är målad i grått med detaljer i guld.
Lillklockan från 1623 är gjuten av danska Rudolph Burchardo. Storklockan är omgjuten 1806 och senast 1936 av M & O Ohlsson i Ystad. Båda klockorna har inskriptioner och växtbårder.
Övrigt
Kormatta, formgiven av Barbro Nilsson för Märta Måås Fjetterström.
Lampetter målade av Pär Siegård.
Vigvattensten, från medeltiden, står i vapenhuset.
Kvinnoherm, skulptur i snidad ek, förmodligen från predikstol, 1600-tal.
Mässhake av svart sammet med silverbroderier från 1700-tal.