Bilden ingår i den så kallade Limasamlingen en av nordens förnämsta bygdehistoriska fotosamlingar med ca 3000 negativ av 26 fotografer från Lima och Transtrands socknar 1880-1938.
Bilderna samlades in av fotografen Sven Johansson (1910-1992) själv född och uppväxt i Torgås i Lima. Han hade flyttat från Lima till Södertälje och arbetade under 1940 - 50-talet hos Scania Vabis som fotograf och hade även egen porträttateljé inne i staden. Under 1950-talet blev Sven Johansson hjärtsjuk och fick trappa ned på det egna fotograferandet. Under sin sjukdomstid reste han istället runt för att efterfråga och samla in äldre fotografi sin hembygd.
Runt sekelskiftet 1900 när fabrikstillverkade gelatinplåtar i glas började ersätta en omständliga tidiga våtplåtstekniken hade det skapats möjligheter för den avancerade amatörfotografin och det blev vanligare att vid sidan av sitt ordinarie arbete ägna tid år att dokumentera vardag och högtider i det egna lokalsamhället med kamera. I några fall var det enbart av intresse, men det kunde även fungera som en extrainkomst i enkelt uppbyggda hemmastudioer så kallad bygdefotografi.
Dessa negativ som Sven Johansson samlade in flera decennier senare, kopierade och bearbetade han till förstklassiga förstoringar. Han var en mycket skicklig kopist. År 1973 ställdes 178 st. förstoringar ut på Fotografiska museet (en avdelning under Moderna Museet). Utställningen " Lima bortom mannaminne" blev även en internationell vandringsutställning och är den mest utlånade utställningen från Svenska institutet. Sven Johansson donerade hela samlingen till Nordiska museet 1991, ett år före sin bortgång.