Artiklar i Wikipedia som innehåller information om detta objekt eller närliggande ämnen.
Det finns inga länkar för objektet.
ARTIKLAR I WIKIDATA
Artiklar i Wikidata som innehåller information om detta objekt.
Det finns inga länkar för objektet.
BILDER I WIKIMEDIA COMMONS
Bilder i Wikimedia Commons som avbildar detta objekt.
Det finns inga bilder som avbildar objektet.
Två kvinnor mäter i ett kök. Kritiken mot 30-talets små kök var stark. Det blev inte som arkitekterna trott - att framtidens kök mest skulle användas för att värma färdiga konserver. På 40-talet försökte man ta reda på hur behoven verkligen såg ut. Hemmens forskningsinstitut som bildades 1944, koncentrerade sig främst på köket och utförde funktions- och utrymmesstudier i full skala. Med utgångspunkt i dessa studier fastställdes den första svenska köksstandarden 1950 som i stort sett är densamma som i dag.
Två kvinnor mäter i ett kök. Kritiken mot 30-talets små kök var stark. Det blev inte som arkitekterna trott - att framtidens kök mest skulle användas för att värma färdiga konserver. På 40-talet försökte man ta reda på hur behoven verkligen såg ut. Hemmens forskningsinstitut som bildades 1944, koncentrerade sig främst på köket och utförde funktions- och utrymmesstudier i full skala. Med utgångspun...Visa hela
Två kvinnor mäter i ett kök. Kritiken mot 30-talets små kök var stark. Det blev inte som arkitekterna trott - att framtidens kök mest skulle användas för att värma färdiga konserver. På 40-talet försökte man ta reda på hur behoven verkligen såg ut. Hemmens forskningsinstitut som bildades 1944, koncentrerade sig främst på köket och utförde funktions- och utrymmesstudier i full skala. Med utgångspunkt i dessa studier fastställdes den första svenska köksstandarden 1950 som i stort sett är densamma som i dag.Stäng
Händelse <context>
Fotografering av Hemmens Forskningsinstitut.
Material<itemMaterial>
Digital bild
Nyckelord <itemKeyWord>
Arbete
Arkitektur
Forskning
Hushåll
Hushållsarbete
Kvinna
Motiv<itemName>
Två kvinnor mäter i ett kök. Kritiken mot 30-talets små kök var stark. Det blev inte som arkitekterna trott - att framtidens kök mest skulle användas för att värma färdiga konserver. På 40-talet försökte man ta reda på hur behoven verkligen såg ut. Hemmens forskningsinstitut som bildades 1944, koncentrerade sig främst på köket och utförde funktions- och utrymmesstudier i full skala. Med utgångspunkt i dessa studier fastställdes den första svenska köksstandarden 1950 som i stort sett är densamma som i dag.