Interiör
Kyrkans interiör har genomgått få förändringar sedan återuppbyggandet efter branden 1928. Om inte annat anges i texten nedan härrör material, ytskikt, inredning etc. från denna tid.
Genom kyrkans huvudentré i väster nås vapenhuset i tornets bottenvåning. Golvnivån är två steg lägre än marknivån och golvet har fiskbensmönstrad beläggning av rektangulär hälsingborgsklinker i varierande rödbruna kulörer . Väggarna är liksom rummets ribbvalv putsat och vitkalkat. Valvkapporna har skvallerhål i svicklarna. I norra väggen finns en svagt spetsbågig nisch där en äldre gravhäll är uppställd på en putsad och vitkalkad sockel. Kyrkportens gråmålade insida är utformad i ramverkskonstruktion med små kvadratiska helfranska fyllningar. Mot kyrkorummet i öster leder en rakt avslutad pardörr med samma utformning och draghandtag av mässing. Dörren sitter i en putsad vägg som upptar en tidigare rundbågig valvöppning.
Det två travéer långa vapenhuset är den enda återstående ursprungliga byggnadsdelen. Golvet är i mittgången belagt med samma klinker som i vapenhuset medan de öppna bänkkvarteren står på ett upphöjt fernissat furugolv. Väggarna är putsade och vitkalkade och fönstrens innerbågar är, liksom övriga innerbågar, målade i en bruten vit kulör. Ribbvalven som slogs på 1400-talet pryds av dekorativa kalkmålningar som frilades vid restaureringen efter branden. Målningarna är tillkomna under två perioder. De tidigaste, som endast finns bevarade i det östra valvet, utfördes i samband med valvslagningen och utgörs av ornamentala dekorationer på valvribbor och valvbågar samt fragmentariska delar av textband och figurer som till största del döljs av de yngre målningarna. Dessa tillkom runt år 1500 och har tillskrivits Everlövsmästaren eller Everlövsgruppen, vars arbeten karaktäriseras av ett livfullt och folkligt måleri med schablonartat framställda figurer och förenklade varianter av äldre ornamentik. Målningar finns förutom i ett tjugotal skånska kyrkor också bevarade i Danmark, där verkstaden emellertid benämns efter målningarna i Brarups kyrka på Falster. Bland motiven i Röddinge kyrka märks scener ur Skapelseberättelsen, Syndafallet, Utdrivandet ur Edens lustgård, Yttersta domen och S:t Mikaels vägande av själarna, Dödsynderna, Den rike och den fattige mannens böner samt en fragmentarisk scen som har tolkats framställa Korsfästelsen.
Korsarmarna och korsmitten avskiljs från långhus och kor med spetsbågiga gördel- och triumfbågar som på så vis bildar ett sammanhängande tvärskepp med nordsydlig riktning. Den separata rumsbildningen förstärks av det plana innertaket vars panelbrädor pryds av dekorationsmålningar utförda av konstnären Axel. A. Kulle. Målningarna, som främst går i rött, delar in taket i ett kvadratiskt mönster och utgörs dels av mindre stjärnor, dels av större medaljonger med bildframställningar, ornamentik och Kristusmonogram samt de fyra evangelisterna gestaltade som sina attribut. Mittgången, som är belagd med samma klinker som vapenhus och långhus, flankeras liksom i långhuset av bänkar med riktning mot koret. I södra korsarmens södra del finns även bänkar med riktning mor norr och på motsvarande plats i norra korsarmen står kyrkans orgel på ett uppbyggt podium av furu vilket inramas av en skärmvägg som är samkomponerad med bänkinredningen. På norra korsarmens västra vägg sitter ett epitafium i sten från 1700-talet inmurad och fastklamrad. På motsvarande plats i södra korsarmen finns en vag ritsning i putsen som markerar platsen för en gravhäll eller epitafium som skadades hårt i branden och därför putsades över. På triumfbågens södra sida står predikstolen.
Kor och absid har ett steg högre golvnivå och samma klinker som i övriga kyrkorummet. Väggarna och absidens hjälmvalv är vitputsade medan koret har samma typ av plana innertak som i korsarmarna, vilket här bär dekorationsmåleri i form av en större Kristusframställning i en mandorla flankerad av änglar. Till sakristian norr om koret leder en rakt avslutad dörr med samma gestaltning som dörrarna i vapenhuset. Rummet har samma klinkergolv som i övriga kyrkan, vitputsade väggar och plant brunbetsat brädtak.
Torn- och klockvåningen nås via en inmurad trappa i tornets södra mur. Tornrummets golv utgörs till största del av ovansidan av bottenvåningens valv och på de tunt putsade väggarna syns ännu sotspår efter branden 1928. Taket utgörs av klockvåningens golvbjälklag. På östra väggen sitter en elcentral för bland annat klockringning. Över trapploppet ligger ett enkelt brädgolv på vilket en mindre trätrappa som leder upp till klockvåningen vilar. Klockrummet har obehandlat brädgolv av breda tiljor och väggarna är som på klockvåningen tunt vitputsade. Taket utgörs av den öppna takstolen och det brädade undertaket. Rummet upptas av klockbocken i ek där kyrkans enda kyrkklocka hänger. Kyrkvinden nås från en mindre branddörr i klockvåningens östra vägg. Belysning och gångramper saknas. Valven är oisolerade. Takstolskonstruktionen i furu från 1929 är av svensk typ med enstaka bindbjälkar.
Inredning och inventarier
Röddinge kyrkas inredning och inventarier nytillverkades i stor utsträckning efter branden 1928. Om inte annat anges är nedanstående föremål från denna tid och ritade av länsarkitekt Nils A. Blanck.
Altaret är placerat under tribunbågen mellan kor och absid och utgörs av ett murat och vitputsat blockaltare med altarskiva av slipad röd kalksten. Framsidan pryds av ett målat ringkors i rött och gult.
Altaruppsatsen utgörs av en triptyk med målningar av Axel A. Kulle utförda 1944. Kulle hade vid återuppbyggandet försett de plana innertaken med dekorationsmålerier. På Blancks ritningar för restaureringen av kyrkorummet finns en version med en altaruppsats i mer historiserande stil, men även en som helt överensstämmer med den modernistiskt utformade triptyk vi ser idag. Om det är tillverkningen av triptyken eller endast dess målningar som dröjer till 1944 är oklart. Målningarna har modernistiskt färg- och formspråk och framställer Jesu dop flankerat av Jesu födelse och Golgatavandringen. Den gråmålade triptyken vilar på en konsolformad predella målad i bruten vit kulör och kröns av ett förgyllt latinskt kors.
Den halvrunda altarringen är uppbyggd av figursågade balusterdockor ådringsmålade i brun kulör med grönmarmorerade och enkelt profilerade under- och överliggare. Hand- och knäfall är klädda med grått tyg.
Predikstolen är placerad i mötet mellan södra korsarmen och koret. Den sexsidiga korgen är liksom trappans barriär uppbyggd som ramverk med fyllningar. Ramverken är ådringsmålade i brunt, fyllningarna grönmarmorerade och profilerna är målade i rött, blått och vitt. Korgen saknar fot och fortsätter i sin fulla bredd ner till den murade sockel den vilar på.
Kyrkans romanska dopfunt sprack vid släckningsarbetena 1928 och har trots flera reparationer och konserveringar inte åter kunnat tas i bruk. Sedan 2017 är den deponerad på Historiska museet i Lund. Dopfatet i mässing från 1600-talet kunde restaureras efter branden och används sedan 1962 tillsammans med en dopskål av glas, tillverkad och skänkt av Fyleverken.
Den öppna bänkinredningen flankerar mittgångarna i långhus och korsmitten. I södra korsarmen är de yttre bänkraderna placerade med riktning mot orgeln i norra korsarmen. Ryggstöden och gavlarna är uppbyggda som ramverk med fyllningar. De raka gavlarna med enkelt profilerade överliggare är ådringsmålade i två bruna nyanser medan sittbänkar och ryggstöd är brunbetsade. Bänkarna har psalmbokshållare och fotstöd. I kyrkans underhållsplan förekommer uppgifter om att sittbänkarna och ryggstöden efter branden i möjligaste mån återanvändes från den tidigare bänkinredningen, samtidigt som det i samma handling vid upprepade tillfällen uppges att bänkinredningen totalförstördes.
Orgeln med 10 stämmor fördelade på två manualer plus pedal är tillverkad 1958 av A. Mårtenssons Orgelfabrik i Lund och tycks då ha ersatt ett tidigare harmonium som ska ha varit placerat i långhuset. Den femdelade orgelfasaden har ett enkelt modernistiskt formspråk med högre mittparti och är försett med utsmyckningar i form av ornamentik och bibelord i förgyllning och rött.
Kyrkans enda kyrkklocka i malm göts på 1400-talet och hör därmed till en av de äldsta i Skåne. Den bär majuskelskrift på latin och pryds av ett sigill med en våg, en sol och en måne samt Madonnan omgiven av en mandorla.
Bland kyrkans övriga inventarier av kulturhistoriskt intresse bör nämnas en offerstock som tros vara från 1600-talet, en gravhäll och ett epitafium, båda från 1700-talet, samt flertalet äldre metallföremål.