Typ <itemType> |
Objekt/föremål |
Datering <presTimeLabel> |
1910 - 1930 |
Föremålsbeskrivning <itemDescription> |
-
Vid bakning av tunnbröd kavlas degen först ut med randkavel. Randkaveln tar med sig mjölet och man slipper deg som fastnar. Den har ursvarvade ränder som fylls med mjöl och sedan tar det med sig när man kavlar. Det är praktiskt för att de tunna kakorna inte ska fastna på bakbordet. Därefter används kruskaveln att göra mönster.
|
Föremålsbeskrivning <itemDescription> |
-
Cylinderformad med tvärgående ränder längs ytan. Handtag på vardera sida. Runt en av dem är en lädersnodd bunden för upphängning. Litteratur: Keyland, Nils, Svensk Allmogekost, Svenska teknologföreni...
Visa hela
Cylinderformad med tvärgående ränder längs ytan. Handtag på vardera sida. Runt en av dem är en lädersnodd bunden för upphängning. Litteratur: Keyland, Nils, Svensk Allmogekost, Svenska teknologföreningens förlag, Stockholm 1919, sid. 208-213.
Stäng
|
Händelse <context> |
-
Produktion 1910-01-01 - 1930-01-01 .
-
Användning 1910-01-01 - 1940-01-01 i Sverige.
-
Accession 1984-05-17 i Mellerud Älvsborg, Mellerud, Dalsland, Västra Götaland, Sverige av Stens Antik.
|
Material<itemMaterial> |
- Trä
|
Teknik <itemTechnique> |
|
Nyckelord <itemKeyWord> |
|
Mått <itemMeasurement> |
-
Diam: 65.0 mm.
-
Längd: 620.0 mm.
|
sakord<itemName> |
- Randkavel
|
Ämne <subject> |
|
Klassifikation <itemClassName> |
-
Matberedning i hemmet (OU 252)
|
Samling <collection> |
-
S14UM Kulturhistoriska samlingen
|
preciserat sakord <itemSpecification> |
|
Identifikationsnummer <itemNumber> |
|
Rättigheter för metadata <itemLicense> |
|
Källa <presOrganization> |
Bohusläns museum |
Källa <url>
|
|