Rund svarvad skål med fyra utskjutande handtag för tumgrepp runtom nedanför den indragna mynningen. Handtagen har ett skuret spår ytterst. De sitter placerade i en fyrkant. Linjedekor på utsidan samt sliten svart färg som även syns på mynningens insida. Liten fotring. Ett av handtagen är defekt samt en triangelformad bit saknas ur mynningens kant.
Litteratur: Kjellberg, Sven T, Ölets käril - Om bollar med handtag, kallskålar och snibbskålar, Kulturen 1964, Lund 1964, s. 49-59.
Omkatalogiserat 1997-01-21 AN
Ur handskrivna katalogen 1957-1958:
Snibbskål av trä
Diam. 15,6-16. Nästan rund skål med 4 utskott. Sönder i ena kanten.
Lappkatalog: 67
Hugo Hallgren var son till salteriidkaren och handelsmannen Johan Jacob Hallgren och Emelia Gerle. Företaget började sälja brissling på 1850-talet och 1864 startade man konservfabrik på Gullholmen som senare döptes till J. J. Hallgren & Söner. Sönerna var Gustav Richard, f. 1858 och Oscar Hugo, f. 1867. Här introducerades flera nyheter inom ansjovisindustrin, bl a Sveriges första skinn- och benfria delikatessill. Företaget var också först med att lägga in ansjovis i hermetiskt slutna kärl av bleckplåt. 1898 köptes Hallgrens konservfabrik upp av det nybildade storföretaget AB Sveriges Förenade Konservfabriker (SFK). 1901 flyttade Hugo Hallgren till Ellös där han startade en ny konservfabrik.
För uppgifter om förvärvet, se UM5155.